Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Dembélé překonal Oblaka a zajistil Barceloně náskok v tabulce, Villarreal si vyšlápl na Real

Po sobotní porážce Realu Madrid ve Villarrealu 1:2 se fotbalisté Barcelony odpoutali od dějinných rivalů v čele španělské nejvyšší soutěže. V očekávaném šlágru 16. kola zvítězili na stadionu Atlética Madrid 1:0 gólem, který ve 22. minutě vstřelil Ousmane Dembélé, a La Ligu vedou s náskokem tří bodů. Třetí místo udržel San Sebastian po skalpu Almeríe, na čtvrtou pozici se posunul Betis Sevilla.

Fotbalisté FC Barcelona po vítězství na stadionu Atlética Madrid
zdroj: REUTERS

Na stadionu Wanda Metropolitano dohrávala obě mužstva v deseti, v nastavení byli totiž po vzájemné potyčce vyloučeni domácí Savič a hostující Torres. V samém závěru měl vyrovnání na dosah Griezmann, jenže stoper Araújo míč těsně před brankovou čarou odkopl.

Katalánci proto udrželi hubený náskok a v La Lize neprohráli posedmé v řadě. "Rojiblancos" naopak nevyhráli čtvrté z posledních pěti kol a jsou pátí.

Třetí San Sebastian bodoval naplno ve třetím ligovém utkání za sebou. Na stadionu nováčka z Almeríe rozhodli po změně stran v rozmezí 47. až 52. minuty Silva se Sörlothem.

Čtyři body za San Sebastianem je Betis. Andaluský celek se proti jinému nováčkovi Vallecanu dočkal prvního vítězství po třech kolech. Vlastní brankou mu k tomu pomohl Balliu a rozdílovou trefou Luiz Henrique.

První triumf FC Sevilla po šesti kolech zařídili Acuňa a Mir. Za Getafe zkorigoval výsledek Mayoral. Čtvrtý celek uplynulé sezony vyhrál v tomto ročníku španělské ligy teprve potřetí.

Gerard Moreno z Villarrealu střílí gól Realu Madrid
zdroj: AP autor: Alberto Saiz

Všechny góly padly ve Villarrealu až ve druhé půli. Ve 47. minutě otevřel skóre po Mendyho špatné rozehrávce domácí Pino. Po necelé hodině zahrál v šestnáctce rukou Foyth a z nařízeného pokutového kopu vyrovnal Benzema.

Úřadujícímu držiteli Zlatého míče a jeho spoluhráčům však radost dlouho nevydržela. Za tři minuty vrátil "Žluté ponorce" náskok Moreno z další penalty za Alabovu ruku.

Španělská fotbalová liga - 16. kolo:

Elche - Celta Vigo 0:1 (5. Aspas), Valencia - Cádiz 0:1 (9. Alcaraz), Villarreal - Real Madrid 2:1 (47. Pino, 63. G. Moreno z pen. - 60. Benzema z pen.), Mallorca - Valladolid 1:0 (90.+4 Prats), Espaňol Barcelona - Girona 2:2 (51. Puado, 76, Joselu - 32. Villa, 85. Herrera), Almería - San Sebastian 0:2 (47. Silva, 52. Sörloth), Vallecano - Betis Sevilla 1:2 (20. Camello - 7. vlastní Balliu, 40. Luiz Henrique), FC Sevilla - Getafe 2:1 (36. Acuňa, 80. Mir - 87. Mayoral), Atlético Madrid - FC Barcelona 0:1 (22. Dembélé), Bilbao - Pamplona 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články