Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Debutant Sáček: Koukal jsem s otevřenou pusou

Southampton – Nečekaný křest ohněm zažil během čtvrtečního duelu základní skupiny Evropské ligy na půdě Southamptonu sparťanský záložník Michal Sáček. Poprvé nastoupil v pohárech a hned před více než 30 000 diváky na St. Mary's Stadium. Debut spojený s oslavou blížících se dvacátých narozenin mu však zkazila jednoznačná porážka 0:3. Trenér Zdeněk Ščasný po prohře uznal kvalitu soupeře. Letenský celek podle něj prohrál zaslouženě.

Michal Sáček si kryje míč před Højbjergem ze Southamptonu
zdroj: REUTERS autor: Henry Browne

"Chyběla nám kreativita v záloze, tak jsme se rozhodli vyzkoušet Sáčka. Říkal jsem si, kdy jindy než teď. A určitě nepropadl. Ve druhé půli už mu docházely síly," řekl po utkání trenér Ščasný.

Sáček dostal šanci v základní sestavě i vzhledem k absencím Tomáše Rosického, který do Anglie vůbec neodcestoval, a Bořka Dočkala, jehož na trávník nepustily zdravotní potíže. "Že budu hrát, jsem se dozvěděl kolem poledne. Když jsem šel na hřiště, tak jsem byl nervózní, ale postupně to ze mě spadlo," uvedl mladý záložník.

"Někdy odstartovat musí. Navíc podle mě je to pro něj jednodušší po psychické stránce, než jít třeba doma do zápasu s Boleslaví. Na rozdíl třeba od Marečka je Sáček tvořivější," řekl Ščasný. "Byl to pro něj strašně těžký test, v němž částečně obstál," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Debutant Sáček: Chci si z premiéry vzít jen to dobré

"Byl to pro mě šok i překvapení zároveň. Samozřejmě příjemné," doplnil k překvapivé nominaci Sáček. "Hodně mi pomohli spoluhráči, kteří mi zdůrazňovali, ať hraju, jak jsem zvyklý z tréninku. Ale to se před třicetitisícovou návštěvou lehko řekne," pokračoval.

Pohárovou premiéru v dresu Sparty proti týmu z Premier League mu tak kazí jen výsledek. "Koukal jsem s otevřenou pusou, protože před rokem jsem tyhle hráče sledoval v televizi a teď jsem si s nimi mohl zahrát. Mám smíšené pocity. Zážitek to byl skvělý, ale bohužel jsme prohráli 0:3. Chci si z toho vzít jen to dobré," zakončil Sáček

Ščasného mrzí krutý výsledek

Sparta v Anglii zcela propadla, navíc už inkasovala v páté minutě z penalty. "Určitě nám to nepomohlo. Kdybychom tak brzy nedostali gól, patrně bychom se soupeřem drželi krok trochu déle," řekl kouč Ščasný. "Ale domácí byli lepší, agresivnější, techničtější a my jsme prohráli zaslouženě. Mrzí mě ale výška prohry. Abychom ale byli úspěšnější, museli bychom z minima vytěžit maximum. Před dalším zápasem s Interem Milán je to pro nás poučení," dodal.

Ščasný je také přesvědčen, že na výsledku se podepsaly absence klíčových hráčů. "Upínám se k návratu Dočkala s Rosickým," prohlásil Ščasný. "Nechci říct, že jsme tým dvou hráčů, ale oba jsou pro nás klíčoví a přenášejí klid na ostatní. Doufám, že na Zlín už oba budou. Také proto jsem Bořka nepostavil," připomněl pondělní ligový duel o první místo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články