Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

De Bruyne, Haaland, nebo Messi? UEFA zveřejnila nominaci na fotbalistu sezony

V nominaci na nejlepšího fotbalistu sezony v anketě UEFA jsou spoluhráči z Manchesteru City Kevin de Bruyne a Erling Haaland a její dvojnásobný král Lionel Messi. Argentinský mistr světa po uplynulém ročníku přestoupil z Paris St. Germain do Interu Miami. Zmíněnou trojici oznámila UEFA, která vyhlásí vítěze ve čtvrtek 31. srpna v Monaku během losování skupin Ligy mistrů.

Utkání Real Madrid – Manchester City
zdroj: REUTERS

De Bruyne s Haalandem dovedli Manchester City k triumfu v Lize mistrů i Premier League, kterou si jejich tým podmanil potřetí za sebou. Norský útočník v první sezoně po přestupu z Dortmundu nastřílel 52 soutěžních branek. Mezi anglickou elitou dal Haaland 36 gólů a byl nejlepším ligovým střelcem. Belgický záložník De Bruyne si ve 49 soutěžních utkáních připsal 10 tref 31 asistencí.

Messi dosáhl v uplynulém ročníku největšího úspěchu s reprezentací, se kterou vyhrál mistrovství světa v Kataru. S PSG obhájil titul ve francouzské lize, k čemuž pomohl 16 brankami ve 32 zápasech. Anketu ovládl v roce 2011, kdy ji UEFA vyhlásila poprvé, a znovu o čtyři roky později. Třetím vítězstvím by vyrovnal rekord Portugalce Cristiana Ronalda.

Loni kraloval Francouz Karim Benzema, jenž se letos nedostal ani mezi 11 fotbalistů, kteří obdrželi hlas od koučů, jejichž mužstva hrála v hlavních fázích evropských pohárů.

Na nejlepšího trenéra jsou nominováni Španěl Pep Guardiola z Manchesteru City a Italové Simone Inzaghi z Interu Milán a Luciano Spalletti z Neapole. Ani jeden z nich zatím anketu nevyhrál. Loňský třetí ročník opanoval Ital Carlo Ancelotti z Realu Madrid.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články