Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Daridův gól na výhru Herthy nestačil, Bayern si drží náskok

Berlín (Německo) – Počtvrté v letošní sezoně se Vladimír Darida v německé lize zapsal mezi střelce. Jeho branka však na výhru Herthy nestačila. Třetí tým tabulky přitom v Brémách dvakrát vedl o dvě branky, ale duel nakonec skončil remízou 3:3. Ztráty Berlíňanů využil čtvrtý Leverkusen, který po výhře 3:0 nad Hannover stáhl jejich náskok na tři body. Osmibodový náskok v čele tabulky si drží Bayern díky triumfu 2:0 nad Hoffenheimem. Stejným poměrem zdolal druhý Dortmund Ingolstad.

Vladimír Darida (vpravo) slaví vstřelenou branku se spoluhráči z Herthy Berlín
zdroj: ČTK/DPA autor: Carmen Jaspersen

Hertha ve 29. minutě zachytila nepřesnou rozehrávku Brém a Skjelbred předložil míč Daridovi, jenž povedenou střelou zpoza vápna překonal gólmana Wiedwalda a oslavil čtvrtou ligovou trefu v sezoně. Náskok ještě do přestávky navýšil z přímého kopu Plattenhardt.

V polovině druhého dějství vstřelil kontaktní gól střídající Bartels, vzápětí ale hostům vrátil dvoubrankový náskok s deseti zásahy nejlepší střelec Herthy Kalou. Ani to ale týmu z hlavního německého města nestačilo k tříbodovému zisku.

Čtvrt hodiny před koncem byl v pokutovém území faulován Ujah a nařízenou penaltu proměnil Pizarro, dvě minuty na to dokázal srovnat po Junuzovičově rohovém kopu García. Hertha i přes ztrátu zůstala na třetím místě a prodloužila sérii bez porážky na pět zápasů. V dresu Brém odehrál celé utkání obránce Theodor Gebre Selassie.

Bayern byl od prvních minut utkání proti Hoffenheimu jasně lepším týmem, dlouho ho však brzdila špatná produktivita. Těsně mimo dvakrát pálil Arjen Robben, proti Lewandowskému výborně zasáhl brankář Neumann.

Polský útočník se prosadil v 33. minutě, kdy ho centrem z levé strany našel Diego Costa. V závěru poločasu sice zahrozil na druhé straně Kramarič, ale Neuera nepřekonal. Naopak po přestávce pokračoval tlak Bayernu, Neumann svůj tým podržel proti střele Alonsa i hlavičce Lewandowského z následného rohu. Kanonýr Bayernu měl během čtvrthodiny na hlavě další dvě šance, druhý gól však přidal až v 66. minutě po přesné přihrávce Lahma.

Pojistit vítězství Bayernu ještě mohl Vidal, který trefil tyč, utkání však nakonec skončilo výsledkem 2:0. V dresu Hoffenheimu odehrál celý zápas český obránce Pavel Kadeřábek.

Slavící Robert Lewandowski z Bayernu Mnichov
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Zatímco Bayern tak kráčí za obhajobou titulu z minulé sezony, loňský vicemistr z Wolfsburgu je až sedmý. Wolfsburg v 19. kole nedokázal vyzrát na Kolín nad Rýnem a jen remizoval 1:1. Domácí přitom vedli po brance Draxlera, o výhru je ale připravila povedená trefa Modesteho.

Z prvního gólu se v zápase Dortmund - Ingolstadt radovali v 66. minutě hosté, rozhodčí Winkmann jej ale neuznal. Hummels sice poslal míč za záda vlastního brankáře Bürkiho, situaci ale předcházel faul právě na domácího kapitána.

O chvíli později se favorit zápasu dostal do vedení, když se po Piszczekově centru hlavou prosadil Aubameyang. Opakované záběry ale ukázaly, že gabonský reprezentant byl v době přihrávky v ofsajdu. Druhý Aubameyangův gól z 86. minuty už byl naprosto regulérní.

Na čtvrté místo se po výhře 3:0 nad posledním Hannoverem posunul Leverkusen, dvěma góly se prezentoval Hernández. Nezaváhalo ani páté Schalke, které na půdě nováčka Darmstadtu zvítězilo 2:0. V základní sestavě Augsburgu nastoupil záložník Jan Morávek a stejně jako v minulém kole jeho tým remizoval 0:0, tentokrát na svém stadionu s Frankfurtem.

Rozzlobený Lars Stindl z Mönchengladbachu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Mönchengladbach utrpěl druhou porážku za sebou. Po prohře 0:1 v Mohuči promarnil příležitost přiblížit se v tabulce na dosah Herthy a zároveň přišel o čtvrtou pozici v tabulce.

O první tříbodový zisk domácích po třech zápasech se postaral Christian Clemens, který ve 21. minutě gólem oslavil 100. zápas v bundeslize. Čtyřiadvacetiletý záložník se prosadil po přihrávce Jaira Samperia přesnou střelou, soupeřovi obránci mu nechali příliš prostoru.

Německá fotbalová liga - 19. kolo:

Mohuč - Mönchengladbach 1:0 (21. Clemens), Augsburg - Eintracht Frankfurt 0:0, Brémy - Hertha Berlín 3:3 (67. Bartels, 75. Pizarro z pen., 77. García - 29. Darida, 41. Plattenhardt, 71. Kalou), Darmstadt - Schalke 0:2 (43. Meyer, 53. Sané), Dortmund - Ingolstadt 2:0 (77. a 86. Aubameyang), Leverkusen - Hannover 3:0 (63. z pen. a 87. Hernández, 44. Kiessling), Stuttgart - Hamburk 2:1 (66. vlastní Hunt, 88. Kravec - 75. Rudnevs), Wolfsburg - Kolín nad Rýnem 1:1 (68. Draxler - 75. Modeste), Bayern Mnichov - Hoffenheim 2:0 (33. a 66. Lewandowski).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články