Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Darida: Třetí místo je nad plán. Před jarem se nijak nesvazujeme

Praha/Berlín – Po minulé sezoně, v níž s Freiburgem sestoupil, zažívá Vladimír Darida diametrálně odlišný ročník. S Herthou je po podzimní části senzačně třetí a útočí na postup do Ligy mistrů. Český záložník si však uvědomuje, že pozici bude hodně těžké udržet a je rád, že vedení berlínského klubu na tým netlačí přehnanými očekáváními.

Hertha za podzimních sedmnáct kol získala jen o tři body méně než za celý předchozí ročník (35), který dokončila až na patnácté příčce. Svěřenci Pála Dárdaie mají v tabulce tříbodový náskok před čtvrtým Mönchengladbachem a druhou část bundesligy zahájí v sobotu doma s Augsburgem.

"Pro nás je třetí místo teďka nádherné. Ale náš cíl v lize je pořád takový, že chceme co nejrychleji uhrát 40 bodů. Uvidíme, jak se nám bude dařit a jaký bude vstup do jara. Pak si můžeme eventuálně říct, kde bychom chtěli v sezoně skončit. Zatím je pro nás třetí místo nad plán," řekl Darida.

Berlínští naposledy hráli Evropskou ligu v roce 2010, Ligu mistrů ještě o deset let dříve, hráči se však vidinou pohárů nestresují. "Zatím se o tom baví spíš fanoušci na internetu. My v týmu jsme realisté. Před námi je ještě 17 hodně těžkých zápasů a spíš se snažíme tím nesvazovat. Je dobře i to, že vedení na nás netlačí a nesnaží se nás dostat zbytečně pod tlak. Je příjemnější, že neslyšíme pokyny, že musíme skončit do tolikátého a tolikátého místa," uvedl Darida.

"My samozřejmě budeme dělat všechno pro to, abychom dokázali pokračovat v našich podzimních výkonech. Ale kdybychom skončili hůř než třetí, což je asi reálnější, než že bychom tam zůstali, tak nesmíme nikdo být zklamaní a říkat, že ta sezona je nepovedená. My si ji můžeme jenom vylepšit," doplnil bývalý hráč Sokolova či Plzně.

Po příchodu z Freiburgu odehrál v základní sestavě Herthy všech 17 ligových zápasů a vstřelil tři branky, další tři starty a dva góly přidal v Německém poháru. "V létě to rozhodování bylo takové, že jsem chtěl jít do mužstva, které nebude mít problémy se záchranou, abych pravidelně nastupoval, odehrál co nejvíc zápasů a dal nějaké góly. Všechno tohle se naplnilo a doufám, že na jaře v tom budu pokračovat. Chci potvrdit, že to nebyla jenom náhoda a pár zápasů, ale že to ve mně opravdu je," přál si Darida.

V počtu naběhaných kilometrů český středopolař na podzim patřil k nejlepším hráčům v Německu. "Je hezké, že nějaké statistice vévodím, ale osobně bych byl nejradši, aby si lidé spojovali moje jméno s něčím jiným než jenom s tím, že hodně běhám. Chci, aby věděli, že umím hrát fotbal a nejsem jenom nějaký běžec a atlet na hřišti," dodal jednatřicetinásobný reprezentant.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články