Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Darida si nevýská, nezahraje si ještě minimálně dva týdny

Freiburg (Německo) - Vladimír Darida musí svou premiéru v dresu Freiburgu stále oddalovat a český záložník neskrývá zklamání. Nejdříve se na trávník vrátí za dva týdny, určitě tak nestihne naskočit do zápasu proti Liberci v Evropské lize. Plány českého reprezentanta kazí zranění kotníku, které utrpěl minulý týden při kvalifikačním duelu v Itálii.

Vladimír Darida
zdroj: ČTK/AP

"Zamrzí to, protože na Liberec jsem se těšil. Takhle jsem si začátek angažmá nepředstavoval. Docela dlouho jsem zraněný nebyl a teď to přišlo zrovna ve chvíli, kdy jsem přestoupil," řekl Darida. Původně si myslel, že se touto dobou bude chystat na duel s Libercem, místo toho dvakrát denně dochází za týmovými fyzioterapeuty a léčí zraněný kotník. "Chodím na stadion dvakrát denně, jsem tady dopoledne i odpoledne. Ale aspoň mi tady trochu lépe ubíhá čas," snažil se brát svoji "neschopenku" s nadhledem.

S novými parťáky ve Freiburgu ještě nestihl ani jeden společný trénink. Třiadvacetiletý záložník má hodně stereotypní režim: na míč a přípravu na hřišti teď může zapomenout, ani na lehký výklus si zatím netroufl. "Můžu posilovat jen vršek těla a dělám nějaká stabilizační cvičení. Ale dělám všechno, abych se vrátil co možná nejdřív," uvedl Darida.

Když si kotník minulé úterý pochroumal v Turíně, takové komplikace nečekal. Původně si myslel už na sobotní duel v Augsburgu, ale jeho nucená pauza bude delší. "Lékaři mi řekli, že na rezonanci je některý z vazů možná lehce natržený. Takže se teď nechceme pouštět do nějakého rizika, abych si zranění nezhoršil a já pak nevypadl na delší dobu," popisoval Darida.

Proti Liberci jako divák

Ve čtvrtek si tak ve Freiburgu sedne na tribunu a poprvé si vychutná atmosféru domácího utkání naživo alespoň jako divák. Duel s Libercem se jej týkat nebude, myslet může maximálně na listopadovou odvetu na české půdě.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Davida Kalouse o české kolonii ve Freiburgu

Darida alespoň částečně pomohl trenérovi Freiburgu Christianu Streichovi při skládání taktického plánu, protože liberecké hráče výborně zná. "Něco jsem mu řekl, chtěl vědět konkrétní věci o jednotlivých hráčích," uvedl Darida.

Daridův nový zaměstnavatel si nyní nemůže příliš vyskakovat, protože po pěti kolech je s dvěma body na předposledním místě Bundesligy. "Úvod nebyl ideální, ale pořád je dost zápasů na to, abychom se dostali úplně někam jinam," věřil Darida, nejdražší posila Freiburgu v historii.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články