Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Darida přispěl třetí trefou v sezoně k porážce Mönchengladbachu

Berlín – Vladimír Darida se v bundeslize dostává do formy. Gólem a přihrávkou pomohl k výhře Freiburgu 4:2 v domácím utkání s Borussií Mönchengladbach. Jeho tým se v neúplné tabulce vzdálil sestupovému pásmu, na šestnáctý Hamburk má nyní náskok osmi bodů. První výhry po třech bodových ztrátách se dočkal již jistý mistr Bayern Mnichov, na hřišti nováčka z Braunschweigu zvítězil 2:0.

Vladimír Darida slaví gól do sítě Mönchengladbachu
zdroj: ČT sport autor: ČTK/imago sportfotodienst

Freiburg musel dohánět ztrátu, kterou zařídil už po devíti minutách Patrick Herrmann, a podařilo se mu to až po změně stran. Dvakrát se na tom podílel nejlepší střelec klubu Admir Mehmedi, který vylepšil svoji bilanci v sezoně na 12 zásahů. Rozhodující úder zasadili domácí soupeři v rozmezí 71. a 72. minuty, kdy se nejprve trefil obránce Oliver Sorg a po něm právě Darida.

Bývalý plzeňský fotbalista dal třetí gól v ročníku, naposledy skóroval na konci března v remízovém utkání s Hamburkem. Třiadvacetiletý reprezentant využil prostrčení Felixe Klause a z hranice značky pokutového kopu obstřelil gólmana.

Bayern spasili Pizzaro a Mandžukič

Bayern se po remíze s Hoffenheimem a porážkách v Augsburgu a s Dortmundem vrátil na vítěznou vlnu. V generálce na středeční semifinále Ligy mistrů s Realem Madrid si německý šampion odvezl všechny body z hřiště posledního Braunschewigu. Bavorský klub rozhodl o výhře v závěrečné čtvrthodině, kdy se trefili Claudio Pizarro a střídající Mario Mandžukič, jenž se s osmnácti trefami dělí o čelo tabulky střelců s Robertem Lewandowským z Dortmundu.

V boji o záchranu si vedle Braunschweigu nepolepšil ani Hamburk po domácí porážce 1:3 od Wolfsburgu. Zatímco vítězný tým si na čtvrtém místě už zajistil účast v pohárové Evropě, HSV si situaci opět zkomplikoval. Má jen o dva body víc než Braunschweig a předposlední Norimberk jej v neděli může poslat na pozici znamenající přímý sestup. Porážku neodvrátil ani Petr Jiráček, který odehrál celý zápas, brankář Jaroslav Drobný zůstal opět mezi náhradníky. V týmu Wolfsburgu odehrál 86 minut Jan Polák.

Leverkusen je po výhře v Norimberku zpět na čtvrtém místě

Leverkusen zvítězil v Norimberku 4:1 a posunul se na pozici, která zajišťuje účast v kvalifikaci Ligy mistrů. V 16. minutě otevřel skóre obránce Leverkusenu Emir Spahič střelou z dálky. Za německý tým se trefil poprvé. O deset minut později ale z přímého kopu vyrovnal Marvin Plattenhardt, pro kterého to byl také první gól v sezoně.

Na začátku druhého poločasu vstřelil rozhodující branku Sebastian Boenisch, jenž se taktéž zapsal mezi premiérové střelce tohoto ročníku. Pak se trefil znovu Spahič, když mu před branku přihrál Son Hung-min. Spahičovi se povedlo dát dva góly v jednom utkání poprvé od září 2004. Svoji první trefu si na konci zápasu připsal také Roberto Hilbert a upravil na konečných 1:4.

Norimberk tak po čtvrté porážce v řadě zůstává na sestupové 17. pozici. Pouze na lavičce byli pro tento zápas připraveni Tomáš Pekhart a Ondřej Petrák, Adam Hloušek nemohl nastoupit kvůli kartám.

Útočník Stuttgartu Martin Harnik vstřelil první gól zápasu proti Schalke ve 23. minutě, když si naběhl na centr Daniela Didaviho a hlavou překonal brankáře Fahrmanna. V druhém poločase pak domácí přidali dva rychlé góly: nejprve se poprvé v sezoně trefil Cacau, o pět minut později přidal druhou branku Harnik. Schalke už dokázalo pouze zkorigovat na 1:3, Ádám Szalai umístil přízemní střelu k tyči a dal sedmý gól v tomto ligovém ročníku. Stuttgart tak neprohrál potřetí za sebou a má náskok čtyř bodů na šestnáctý Hamburk.

Německá fotbalová liga - 31. kolo:

Augsburg – Hertha Berlín 0:0, Braunschweig – Bayern Mnichov 0:2 (75. Pizarro, 86. Mandžukič), Brémy – Hoffenheim 3:1 (18. Bargfrede, 78. García, 90.+2 Petersen – 3. Volland), Dortmund – Mohuč 4:2 (6. Jojič, 18. Lewandowski, 56. Piszczek, 79. Reus z pen. – 14. a 53. Okazaki), Freiburg – Mönchengladbach 4:2 (51. a 87. Mehmedi, 71. Sorg, 72. Darida – 9. Herrmann, 89. Sorg), Hamburk – Wolfsburg 1:3 (58. Iličevič – 2. Perišič, 42. De Bruyne, 49. Olič), Norimberk - Leverkusen 1:4 (26. Plattenhardt - 16. a 81. Spahič, 48. Boenisch, 87. Hilbert).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články