Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Darida přestupuje z Freiburgu do Herthy

Berlín - Dalším stabilním hráčem reprezentační jedenáctky, který v létě mění své působiště, je Vladimír Darida. Bývalý záložník Plzně přestupuje ze sestoupivšího Freiburgu do Herthy Berlín. Celek z německého hlavního města v minulém ročníku bundesligy skončil na patnáctém místě a play-off o udržení se vyhnul pouze díky lepšímu skóre. Podle německého deníku Bild podepíše čtyřiadvacetiletý Darida v Hertě dvouletou smlouvu.

"Kluby se domluvily, už zbývají jen podpisy. Ale nevidím nic, co by transfer mohlo zhatit," řekl Chovanec ČTK. "Vláďa byl ve Freiburgu spokojený, ale kaňkou byl sestup do druhé ligy. A Vláďovy ambice jsou větší," dodal.

Darida v minulém ročníku s Freiburgem sestoupil a dal najevo, že druhou nejvyšší soutěž hrát nechce. Už na konci června se objevily informace, že berlínský klub má o plzeňského odchovance zájem, ale požadovaná částka pět milionů eur (asi 136 milionů korun) se mu zdála příliš vysoká.

"Je pravda, že se Hertha v minulé sezoně pohybovala v boji o záchranu v bundeslize jako Freiburg, ale tady je vidět větší perspektiva, chtějí hrát výš, ne se jen dokola strachovat o sestup," sdělil své dojmy český reprezentant pro deník Sport.

Daridovým novým trenérem bude Pál Dárdai, který spolu s Herthou vede i maďarskou reprezentaci. Českému záložníkovi prý zaručil místo ve středu zálohy. "Při rozhodování mi tohle hodně pomohlo. Už jsme se spolu bavili, řekl mi, co by si představoval. Chtěl, abych nastupoval ve středu zálohy, počítá se mnou do základní sestavy. Záleží na mně, jak tu šanci chytím," říká Darida.

Dříve se spekulovalo také o zájmu jiných bundesligových celků Stuttgartu a Brém, sám Darida preferoval setrvání v Německu. "Hertha navíc v prvním případě uvažovala primárně o hostování. Ale ve chvíli, kdy se začaly ozývat i jiné kluby, začali v Berlíně rychle jednat," popisuje Daridův manažer Ondrej Chovanec.

Pětadvacetinásobný reprezentant přišel do Freiburgu před dvěma lety z Plzně. V bundeslize dosud odehrál 54 zápasů a vstřelil devět branek. Hertha v minulé sezoně skončila na patnáctém místě tabulky a těsně se vyhnula baráži.

Zdroj
ČTK, ČT sport, Deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články