Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Darida měl čich na gólové přihrávky, Schick při debutu zažil remízu a Bayern zdemoloval Schalke

Hertha Berlín i díky dvěma gólovým asistencím reprezentačního záložníka Vladimíra Daridy zahájila novou sezonu německé ligy vítězstvím 4:1 v Brémách. Krajan Patrik Schick si jako střídající hráč odbyl ligovou premiéru v dresu Leverkusenu, který remizoval s Wolfsburgem 0:0. Bayern předvedl kanonádu. Schalke nasázel osm branek a zvítězil drtivě 8:0. V hlavní roli byl ale Serge Gnabry, jenž zaznamenal hattrick. Dortmund vyhrál 3:0 nad Mönchengladbachem.

Leroy Sané a Serge Gnabry slaví trefu Bayernu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/via www.imago-images.de

Bayern zahájil bundesligovou sezonu 26 dnů po vítězství ve finále Ligy mistrů a dominantním výkonem vyslal varování rivalům, kteří se ho budou pokoušet zastavit na cestě za devátým titulem za sebou. Kanonádu mnichovského velkoklubu odstartoval už ve 4. minutě Gnabry, jenž završil hattrick dvěma brankami po přestávce po přihrávkách Saného.

Bývalý hráč Schalke Sané, jenž působil uplynulé čtyři sezony v Manchesteru City, korunoval skvělý debut v Bayernu v 71. minutě po průniku do vápna z protiútoku. V zápase se také trefil z pokutového kopu král střelců z minulé sezony Robert Lewandowski a skóre uzavřel sedmnáctiletý Jamal Musiala, jenž se stal nejmladším ligovým střelcem v historii Bayernu.

Je nám líto, video expirovalo.
Bayern na úvod Bundesligy rozstřílel Schalke

Hertha nakročila k suverénní výhře na konci prvního poločasu. Nejprve se ve 42. minutě prosadil Peter Pekarík, v nastavení pak Darida vyslal přesný pas mezi domácí obránce, který zužitkoval Dodi Lukebakio.

Po hodině hry Darida připravil střeleckou pozici pro Matheuse Cunhu a ten propálil nejistě zasahujícího Pavlenku. O chvíli později snížil Davie Selke gólem proti bývalému týmu.

Poslední slovo měl v 90. minutě hostující náhradník Jhon Córdoba. Čerstvá posila z Kolína nad Rýnem skórovala při svém debutu. Hertha v Brémách, kde mohlo být na stadionu 8500 fanoušků, zvítězila po více než 14 letech.

Schick si zahrál půl hodiny

Schick přišel na hřiště v 63. minutě, kdy na hrotu útoku nahradil Lucase Alaria. Tentokrát ale gólově nenavázal na pohárové utkání proti Norderstedtu. Souboj Wolfsburgu s Leverkusenem tak po pěti zápasech dopadl jinak než výhrou hostujícího mužstva.

Je nám líto, video expirovalo.
Schick debutoval za Leverkusen při remíze 0:0 ve Wolfsburgu

Předchozí Schickův tým Lipsko vykročilo do sezony domácím vítězstvím 3:1 nad Mohučí. Klid daly třetímu týmu minulého ročníku slepené góly Emila Forsberga a Yussufa Poulsena z prvního poločasu.

Mohuč po pauze snížila zásluhou Jeana-Philippea Matety, vzápětí ale znovu zvýšil náskok Amadou Haidara. Lipsko porazilo svého soupeře potřetí v řadě.

Haaland pomohl k výhře Dortmundu dvěma zásahy

Hráči Dortmundu v souboji dvou Borussií otevřeli skóre ve 35. minutě, kdy si teprve sedmnáctiletý Giovanni Reyna připsal premiérový bundesligový gól. Po faulu na amerického záložníka v úvodu druhé půle zvýšil Haaland z pokutového kopu a v 74. minutě se dvacetiletý norský kanonýr prosadil i ze hry.

Obránce Pavel Kadeřábek pomohl Hoffenheimu k triumfu 3:2 v Kolíně nad Rýnem. Všechny tři góly hostů vstřelil chorvatský útočník Andrej Kramarič, ten vítězný až ve druhé minutě nastaveného času.

Augsburg v Berlíně zdolal Union 3:1. Na lavičce hostů zůstali gólman Tomáš Koubek i stoper Marek Suchý, ani mezi náhradníky hostů nebyl zraněný záložník Jan Morávek.

Německá fotbalová liga - 1. kolo:

Bayern Mnichov - Schalke 8:0 (4., 47. a 59. Gnabry, 19. Goretzka, 31. Lewandowski z pen., 69. Müller, 71. Sané, 81. Musiala), Brémy - Hertha Berlín 1:4 (69. Selke - 42. Pekarík, 45.+2 Lukebakio, 62. Cunha, 90. Córdoba), Eintracht Frankfurt - Bielefeld 1:1 (62. Silva - 51. Soukou), Kolín nad Rýnem - Hoffenheim 2:3 (86. Drexler, 22. Andersson - 3., 45.+3 z pen. a 90.+2 Kramarič), Stuttgart - Freiburg 2:3 (71. Kalajdžič, 81. Wamangituka - 8. Petersen, 26. Sallai, 48. Grifo), Union Berlín - Augsburg 1:3 (75. Bülter - 40. Vargas, 82. Gregoritsch, 89. Hahn), Dortmund - Mönchengladbach 3:0 (54. z pen. a 77. Haaland, 35. Reyna), Lipsko - Mohuč 3:1 (17. Forsberg z pen., 21. Poulsen, 51. Haidara - 48. Mateta), Wolfsburg - Leverkusen 0:0.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články