Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Darida je v Berlíně spokojený, jen ho mrzí, že v sezoně nedal gól

Hertha Berlín sice v příští sezoně nebude hrát evropské poháry, ale Vladimír Darida na přestup z německé metropole nemyslí a věří, že se jeho klub zvedne. Desáté místo v konečné tabulce bundesligy nebylo to, co by si představoval, ovšem byl rád, že se po zranění udržel v sestavě, jen mu vadí, že nedal ani gól.

"Sezona se hodnotí těžko. Na jednu stranu jsme splnili cíl - skončit do desátého místa a nemít starosti s bojem o udržení. Na druhou stranu jsme zbytečně ztráceli domácí zápasy. Mohli jsme bojovat o Evropskou ligu," řekl Darida na srazu reprezentace, která se chystá na soustředění v Rakousku.  

"Cíl do desátého místa byl daný tím, že se Hertha dlouho nedostala do pohárů. Nevěděli jsme, jak to bude vypadat na podzim, když je pak víc zápasů. Možná to byl až moc střízlivý cíl. Myslím, že v příští sezoně stoprocentně budeme chtít útočit na poháry," dodal sedmadvacetiletý záložník.  

V Hertě odehrál třetí sezonu a do skupinové fáze pohárů zatím s berlínským klubem postoupil jen jednou. "Je to škoda. Ty zápasy jsou vždy hezké, mám rád večerní zápasy. Je to úplně něco jiného, proti jiným klubům, než jste zvyklí z ligy. Sleduje to i víc lidí. Bude mi to chybět. Doufám, že nám to v příští sezoně vyjde a přespříští si poháry zahrajeme," uvedl Darida.  

Je nám líto, video expirovalo.
Darida se těší na australského spoluhráče, Jankto vyhlíží odchod z Udine

O odchodu z Herthy, kde má ještě tři roky smlouvu, neuvažuje. "Pořád věřím, že máme kvalitní tým. Máme víceméně vše, co potřebujeme. Věřím, že máme na víc. Máme výborný tým, spoustu šikovných hráčů. Nemám pocit, že bych teď musel z Herthy utíkat. Věřím, že se nám bude dařit a do těch pohárů se podívám s Herthou," řekl.  

"Z druhého pohledu, když si vezmu celou naši sezonu, tak hrajeme dvakrát proti Bayernu Mnichov, dvakrát proti Dortmundu, Schalke a mohl bych jmenovat dál. Tím se to trochu kompenzuje," uvedl Darida. Předloni v březnu se objevily informace, že ho sleduje Real Madrid. "Může se stát, že se něco objeví. Určitě bych nad tím pak přemýšlel, ale ta nabídka by musela být zajímavá i pro klub. Když se už v minulé sezoně něco ze zahraničí objevilo, klub víceméně jednoznačně řekl, že mě pustit nechtějí," konstatoval.  

Mrzí ho jen, že nedal gól. "Po zranění jsem se dostal zpátky do sestavy a udržel se v ní. S tím jsem spokojený. Ale ty góly chybí. Spousta lidí se podívá jen na ty statistiky, nepodívá se, jak kdo hraje. Bavili jsme se o tom i s trenérem a ten mi říkal, že jsem měl být v některých situacích víc sobecký," řekl Darida.  

Hertha podruhé za sebou zakončila sezonu debaklem 2:6 na svém stadionu. "V první minutě jsme dostali gól, hned jsme vyrovnali a myslel jsem si, že začínáme od začátku a bude to lepší než loni. Jenže ještě do poločasu jsme dostali dva laciné góly. Pak jsme před domácími fanoušky chtěli hrát dopředu a z toho pramenily další branky," uvedl bývalý fotbalista Plzně.

Těší ho, že Viktoria vyhrála titul a postoupila přímo do skupiny Ligy mistrů. "S některými kluky jsme v kontaktu, jsem rád, že to zvládli. Jednou jsem se překliknul a zavolal trenéru Vrbovi místo někoho jiného. On mi z legrace říkal, že si myslel, že volám, jestli nechci jít zpátky," dodal s úsměvem Darida. 


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články