Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Darida gólem pomohl Hertě k výhře, Bayern poprvé v sezoně padl

Berlín – Gól Vladimíra Daridy pomohl fotbalistům Herthy Berlín k zisku dalších tří bodů v německé lize. Tým z hlavního města doma porazil Leverkusen 2:1 a poskočil v tabulce na čtvrté místo. Obhájce titulu a lídr soutěže Bayern Mnichov prohrál jasně 1:3 na hřišti Mönchengladbachu a poprvé v sezoně přišel v lize o všechny body.

Vladimír Darida z Herthy se raduje ze vstřelené branky
zdroj: ČTK/DPA autor: Thomas Eisenhuth

Darida vstřelil svůj druhý gól v této bundesligové sezoně v sedmé minutě, kdy byl na začátku i konci pohledné kombinační akce. Leverkusen zanedlouho oslabil ostrým skluzem bek Sebastian Boenisch, ale Bayer zásluhou Javiera Hernándeze přesto rychle srovnal.

Berlínský tým přece jenom získal tři body díky hlavičce Johna Brookse po rohovém kopu a průběžně se posunul na čtvrté místo tabulky.

Bayern naposledy v lize prohrál v minulém ročníku v květnu 1:2 s Freiburgem, v této sezoně zatím ve čtrnácti duelech ztratil body jen za bezbrankovou remízu ve Frankfurtu. Dnes ho ale především díky výborné druhé půli zdolal Mönchengladbach, který se posunul před Herthu na třetí příčku.

Borussii poslal do vedení v 54. minutě Oscar Wendt, za 12 minut přidal další branku Lars Stindl. Bayern, jehož obrana v předchozích zápasech zaváhala dohromady jen pětkrát, dorazil krátce nato Fabian Johnson. Skóre zkorigoval Franck Ribéry, který nastoupil po zranění poprvé od března. 

Ve druhém šlágru týmů z vrchu tabulky vyhrál Dortmund ve Wolfsburgu 2:1. Na dlouho jediný gól vstřelil Marco Reus po půlhodině hry, drama přišlo až v závěru. Domácí napřed v první minutě nastavení srovnali z pokutového kopu Ricarda Rodrigueze, Borussia ale ještě našla sílu a zásluhou Šindžiho Kagawy urvala vítězství. Na druhém místě stáhla manko na Bayern na pět bodů. 

Jaroslav Drobný se kvůli zranění Reného Adlera vrátil po dvou měsících do branky Hamburku a proti Mohuči inkasoval již po šestnácti minutách, kdy ho prostřelil z dorážky Jairo Samperio. Stejný hráč se prosadil i po pauze a navázal na něj ještě Christian Clemens. Na konečných 1:3 snížil za HSV Johan Djourou.

Obránce Hoffenheimu Pavel Kadeřábek zasáhl do utkání s Ingolstadtem jako náhradník stejně jako útočník soupeře Tomáš Pekhart. Jejich týmy se rozešly smírně 1:1 poté, co Hoffenheim vyrovnal v šesté minutě nastavení.

Stuttgart po třech zápasech bodoval

Stuttgart remizoval s Brémami 1:1 a poprvé po třech kolech bodoval. Zůstává však na předposledním 17. místě. Za Brémy odehrál celý zápas obránce Theodor Gebre Selassie, na druhé straně nedostali příležitost Adam Hloušek ani Jan Kliment. Předchozí tři duely se Stuttgartu nepovedly: nezískal v nich ani bod a navíc v každém inkasoval čtyři branky. Proti Brémám, které se nacházejí těsně nad sestupovou hranicí, začali domácí aktivně a tlak zužitkovali v 33. minutě, když se po Kostičově přihrávce prosadil Rupp.

Po změně stran se hosté osmělili a více ohrožovali gólmana Tytoně. Jejich snaha vyústila ve vyrovnávací gól v 71. minutě, sedmou trefu v sezoně zaznamenal Ujah, který v létě do Brém přestoupil z Kolína nad Rýnem.

Nováček Darmstadt v derby na hřišti Frankfurtu 1:0. Jediný gól dal po půlhodině hry Sulu. Posledních deset minut za poražený tým odehrál útočník Václav Kadlec. Darmstadt po pěti zápasech naplno bodoval, naopak Frankfurt prodloužil sérii bez výhry na pět duelů.

Německá fotbalová liga - 15. kolo:

Hamburk - Mohuč 1:3 (90. Djourou - 16. a 51. Samperio, 76. Clemens), Hertha Berlín - Leverkusen 2:1 (7. Darida, 60. Brooks - 29. Hernández), Ingolstadt - Hoffenheim 1:1 (66. Roger - 90.+6 Uth), Kolín nad Rýnem - Augsburg 0:1 (64. Bobadilla), Mönchengladbach - Bayern Mnichov 3:1 (54. Wendt, 66. Stindl, 68. Johnson - 81. Ribéry), Wolfsburg - Dortmund 1:2 (90.+1 Rodriguez z pen. - 32. Reus, 90.+3 Kagawa),
Stuttgart - Brémy 1:1 (33. Rupp - 71. Ujah), Eintracht Frankfurt - Darmstadt 0:1 (30. Sulu).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články