Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Darida bude pokračovat v Hertě, s klubem se domluvil na nové dlouhodobé smlouvě

Nějakou dobu se spekulovalo, že by mohl přestoupit do Slavie. Vladimír Darida ale návrat do české ligy zatím neplánuje. Naopak třicetiletý reprezentační záložník zůstane na staré známé adrese, podepsal novou dlouhodobou smlouvu s Herthou Berlín, kde působí od roku 2015.

Vladimír Darida
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Bernd König

Darida do Herthy přišel z jiného německého celku Freiburgu. Až na sezonu 2018/19, kdy bojoval se zraněními, měl pevné místo v základní sestavě. V roce 2017 prodloužil smlouvu do června 2021, nyní klub z německé metropole délku nového kontraktu nespecifikoval.

"Nyní hraju za Herthu šestou sezonu a cítím se jako doma v klubu i ve městě. Jsem rád, že budu i nadále součástí rodiny Herthy, a udělám všechno pro dosažení našich společných cílů," uvedl Darida.

Bývalý středopolař Plzně ve 133 soutěžních utkáních v dresu "Staré dámy" zaznamenal 13 gólů a 19 asistencí. V minulém ročníku Darida stanovil nový bundesligový rekord v počtu naběhaných kilometrů za zápas (14,65 km), když vylepšil vlastní maximum.

"Vladi je už roky nedílnou a důležitou součástí našeho týmu, takže jsme rádi, že pokračujeme ve společné cestě. Díky svým hráčským kvalitám a veliké vůli bude i nadále formovat naši hru," řekl generální manažer Herthy Michael Preetz.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články