Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Dánský kouč vzal porážku na sebe. Proti Česku věří ve zlepšení

Skopje - Fotbalisté Dánska mají před březnovým zápasem kvalifikace o postup na mistrovství světa na hřišti českého týmu o čem přemýšlet. Po porážce 0:3 v přípravě na půdě Makedonie protáhli čekání na výhru už na osm utkání a kouč Morten Olsen měl z předvedené hry těžkou hlavu. Připustil, že s podobným výkonem by jeho svěřenci v Olomouci jen těžko uspěli. "Beru porážku na sebe. Nebylo to z naší strany vůbec dobré a musíme se z toho poučit do dalších utkání," prohlásil zkušený dánský trenér.

Morten Olsen
zdroj: AP

Ve Skopje experimentoval Olsen se zálohou, když do středu pole postavil pouze jediného defenzivního hráče Nikiho Zimlinga. Uznal, že mu tah nevyšel. "Hledali jsme uprostřed tři hráče, kteří jsou solidní s míčem, ale nemohli jsme hrát jako na horské dráze. Ale to nemůže být omluva, musíme být schopní adaptovat se na jiný styl hry. Hráčům jsem řekl, že by měli umět hrát, když svítí slunce i když prší a je bouře," podotkl.

Jeho tým v Makedonii propadl hlavně v úvodu a během prvních 24 minut inkasoval všechny tři branky. Výsledkem 0:3 přitom prohrál první poločas už vloni s Brazílií. Olsen jen nechápavě kroutil nad chybami v obraně. "První gól by se ještě dal pochopit. Ale to, co jsme předváděli například u druhé branky, to se na mezinárodním poli prostě nemůže stát. Bylo to šílené," ulevil si třiašedesátiletý trenér.

Morten Olsen: "Pokud budeme hrát stejně jako nyní, nezískáme žádné body. Musíme najít jinou tvář. Věřím, že na světovou kvalifikaci budeme v lepší pohodě. Pokud ne, budeme muset uvažovat o zařazení některých psychicky odolnějších hráčů."

Dánové utrpěli nejtěžší porážku od srpna 2008 a na vítězství čekají od června, kdy na úvod evropského šampionátu nečekaně porazili Nizozemsko. Do utkání s českým týmem 22. března tak nepůjdou na rozdíl od soupeře v dobrém rozpoložení.

V Makedonii dal mezi tyčemi poprvé šanci Kasperu Schmeichelovi, syn legendárního Petera Schmeichela ale nebude na debut vzpomínat zrovna v dobrém. "Takový je někdy život. Oni proměnili své šance, my ne. Nezachytili jsme prvních 20 minut, a to nás stálo zápas," uvedl šestadvacetiletý brankář anglického Leicesteru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články