Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Dánové se na Česko připraví ve Španělsku nejen bez Bendtnera

Kodaň - Dánští fotbalisté se budou na kvalifikační zápasy mistrovství světa s Českem a Bulharskem připravovat na soustředění ve Španělsku. V jednadvacetičlenné nominaci je nováček Kasper Kusk z Aalborgu, naopak chybí několik známějších jmen včetně potrestaného útočníka Nicklase Bendtnera.

Dánský kanonýr byl dočasně vyřazen z reprezentace kvůli řízení pod vlivem alkoholu. Mezi povolanými hráči nejsou ani zkušený záložník Thomas Kahlenberg, Jakob Poulsen či brankář Anders Lindegaard z Manchesteru United. Kvůli zranění chybějí i Tobias Mikkelsen, Kasper Lorentzen či Leon Andreasen.

V nominaci trenéra Mortena Olsena není hned trojice hráčů, která nastoupila proti Česku při zářijové bezbrankové remíze v Kodani. Největší současné opory Christian Eriksen, Daniel Agger či Dennis Rommedahl však nechybějí.

Zajímavostí je, že kvůli silným mrazům se dánští fotbalisté nemohou připravovat v domácích podmínkách. V neděli se tak dánská výprava přesune do španělského letoviska Marbella poblíž Málagy, odkud pak příští čtvrtek zamíří rovnou do Česka.

Nominace Dánska na kvalifikační duel s ČR 22. března v Olomouci:

Brankáři: Kasper Schmeichel (Leicester/Angl.), Stephan Andersen (Évian/Fr.), Jesper Hansen (Nordsjaelland).

Obránci: Lars Jacobsen (Kodaň), Daniel Wass (Évian/Fr.), Jores Okore (Nordsjaelland), Simon Kjaer (Wolfsburg/Něm.), Daniel Agger (Liverpool/Angl.), Kris Stadsgaard (Kodaň).

Záložníci: William Kvist (Stuttgart/Něm.), Nicolai Stokholm (Nordsjaelland), Niki Zimling (Mohuč/Něm.), Casper Sloth (Aarhus), Dennis Rommedahl (Bröndby Kodaň), Kasper Kusk (Aalborg), Lasse Schöne, Christian Eriksen (oba Ajax Amsterodam/Niz.).

Útočníci: Nicolai Jörgensen, Andreas Cornelius (oba Kodaň), Michael Krohn-Dehli (Celta Vigo/Šp.), Victor Fischer (Ajax Amsterodam/Niz.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články