Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dánové po duelu se Šachtarem zuří kvůli nesportovnímu gólu

Kodaň - Jasnou výhru fotbalistů Šachtaru Doněck nad Nordsjaellandem v úterní Lize mistrů zastínil kontroverzní gól. Jeho autor Luiz Adriano měl být podle kouče dánského týmu Kaspera Hjulmanda vyloučen za nesportovní chování a ukrajinský klub disciplinárně potrestán. Hosté, kteří bez zraněného Tomáše Hübschmana nakonec zvítězili v Kodani 5:2 a zajistili si postup ze skupiny, se za Brazilcovu branku omluvili. Trest skutečně Adrianovi hrozí, neboť ho dnes UEFA obvinila z porušení zásad chování. Případ bude její kontrolní a disciplinární komise projednávat příští úterý.

Hráči Nordsjaellandu se zlobí na Luize Adriana
zdroj: EPA autor: Torkil Adsersen

Incident se odehrál ve 26. minutě. Po ošetřování jednoho z domácích hráčů vracel míč rozhodčího Nordsjaellandu doněcký Willian, jehož pas však přebral spoluhráč Luiz Adriano a po kličce brankáři nečekaně vyrovnal na 1:1. Rozhodčí přes obrovské protesty Dánů branku uznal. "Nevím, zda se v Šachtaru chovají jako bandité, ale někteří jeho hráči, šéfové a trenéři postrádají morálku," řekl rozzuřený kouč Nordsjaellandu Hjulmand.

"V první řadě je to rozhodnutí samotného hráče. My trenéři je vždy učíme respektu ke hře, protivníkovi a pravidlům. V mém světě jde o nesportovní chování a červená karta pro Luize Adriana by byla docela odpovídající," upozornil domácí trenér. Pro Šachtar žádá disciplinární potrestání. "Nevím, jaký by za to měl následovat trest, ale pokud chceme pracovat ve fotbale s fair play, tak se proti tomu musí zakročit," dodal Hjulmand.

Jeho protějšek Mircea Lucescu nešťastné branky litoval. "Rád bych se omluvil za náš gól, který způsobil tolik rozruchu. Neviděl jsem začátek celé situace, protože jsem byl zády ke hřišti. Když jsem se otočil, tak jsem spatřil už jen běžícího a skórujícího Adriana," uvedl Lucescu. Vysvětlení hledal i u brazilského střelce, jenž dal nakonec v utkání hattrick. "Řekl mi, že to byl instinkt. Prý viděl míč, prokličkoval s ním před brankáře a vstřelil gól," přiblížil zkušený rumunský trenér.

Přiznal, že Šachtar chtěl ihned po Adrianově gólu dovolit Nordsjaellandu rovnou z rozehrávky skórovat. To však pro změnu nepochopil hostující Stepanenko, jenž zastavil pronikajícího Stokholma. Domácí nicméně přidali svůj druhý zásah o chvíli později. "Chtěli jsme je nechat vstřelit branku, ale v našem týmu byl velký zmatek. Zasloužili si dát gól, takže až za stavu 1:2 jsme začali hrát fotbal. Mrzí mě, že se to celé stalo," litoval Lucescu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články