Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Danny řešil Slavii i se Šírlem. Cítím trochu tlak, ale doufám v hodně trofejí, prozradil

Praha – Po konci v Petrohradu chtěl hlavně nadále hrát vrcholový fotbal. Proto se ofenzivní záložník Danny rozhodl pro pražskou Slavii. Angažmá v sešívaném dresu řešil i s bývalým spoluhráčem ze Zenitu Radkem Šírlem, který mu dal pouze pozitivní informace, a portugalská hvězda tak věří, že v novém působišti dosáhne na celou řadu úspěchů.

Danny se loučí s Petrohradem
zdroj: ITAR-TASS autor: Alexander Demianchuk

"Rozhodl jsem se, protože to je dobrý tým. Vyhráli ligu, jsou v kvalifikaci Ligy mistrů. Chtěl jsem ještě hrát vrcholový fotbal a Slavia mi to umožnila. Prezident a trenér udělali maximum, abych mohl přijít," řekl Danny.

"Cítím trochu tlak, je to dobrá země, dobrý tým a doufám, že tu získáme se Slavií hodně trofejí," dodal třiatřicetiletý bývalý dlouholetý kapitán Petrohradu.

V Zenitu hrával s někdejším českým reprezentantem Šírlem, s nímž o angažmá ve Slavii hovořil. "Už jsem s Radkem mluvil o Praze i o Slavii. Užiju si to tu a udělám maximum, aby měl tým dobré výsledky," uvedl Danny.

"Jsem v Čechách poprvé, ale máme tady hodně přátel z Portugalska. Ptali jsme se na město. Někteří hráči tu hráli a chválili si to. Bylo snadné se rozhodnout pro tým a jsem velmi rád, že jsem přišel," doplnil rodák z Venezuely.

Na začínajícím soustředění v Rakousku odehraje první zápasy za Slavii. "Dřív jsem tam jezdil s jiným mužstvem. Až se připojím k týmu, musím pořádně zabrat, protože jsem teď týden netrénoval. Připojím se k týmu, seznámím se se spoluhráči a půjdu trénovat," řekl Danny.

"Některé hráče znám, i když ne osobně. Slavia koupila dva tři nové hráče a doufám, že budeme mít silný tým a uspějeme v Lize mistrů, protože to je pro hráče důležité. V atmosféře Ligy mistrů se dobře hraje a myslím, že to chtějí zažít všichni hráči," doplnil Danny, kterého kdysi Petrohrad koupil jako nejdražšího hráče ruské ligy.

Je mu jedno, zda bude hrát ve středu zálohy nebo na kraji. "Na obou postech se cítím dobře. Kde nastoupím, to rozhodne trenér tak, aby to vyhovovalo jemu i týmu. Jsem připraven pomoci, na postu nezáleží," uvedl Danny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články