Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Daněk měl při penaltách soupeře přečtené

Plzeň - Ústřední postavou při úspěchu plzeňských fotbalistů v Superpoháru byl brankář Michal Daněk. Během utkání s Mladou Boleslaví zneškodnil několik jasných šancí soupeře a dařilo se mu i v penaltovém rozstřelu, kde vyzrál na Jana Štohanzla a Petra Wojnara. A to i díky tomu, že oba zná ze svých předchozích působišť. "Penaltový rozstřel je klasicky o štěstí, i když je pravda, že Wojnyho a Štohyho jsem měl přečtené. S Wojnym jsem byl v Ostravě a Honzu znám ještě z Teplic," uvedl Daněk. "Při Wojnarově penaltě jsem šel na jistotu. U Honzy jsem musel přemýšlel, ale nakonec jsem vybral dobře," dodal.

Dalším hrdinou Plzně byl útočník Jakub Hora, letní posila ze Slavie. Nejprve v 84. minutě vyrovnal na 1:1 a následně se stal i autorem vítězné penaltové trefy. "Vždy si dopředu řeknu, kam to kopnu a neměním to," řekl Hora.

Mladý hráč byl především vděčný za to, že mu dal trenér Pavel Vrba šanci v základní sestavě, když šetřil některé opory na středeční duel 3. předkola Ligy mistrů s Rosenborgem. "Jsem moc šťastný, že jsem mohl nastoupit a ukázat, že se mnou může trenér počítat. Ale vím, že to budu mít těžké, protože na mém postu se daří Markovi Bakošovi, což mu moc přeju," dodal.

V podobném duchu mluvil i Daněk, který dostal příležitost na úkor plzeňské jedničky Romana Pavlíka. "Většina z nás teď moc nehrála, takže jsme chtěli ukázat trenérovi, že s námi může počítat a že si místo zasloužíme. Snad jsme trenérům trochu zamotali hlavu," věří Daněk.

Smutný zápas naopak prožil stoper Aleš Neuwirth, který je hráčem Plzně, ale v Mladé Boleslavi je na hostování. Utkání mu vyšlo, zařídil pokutový kop a sám se dostal do velké šance, nakonec však musel sledovat, jak se radují jeho bývalí spoluhráči. "Nijak zvýšenou motivaci jsem neměl. Byl to zápas jako každý jiný. Já chtěl vyhrát v dresu Boleslavi, bohužel se to nepovedlo," litoval.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články