Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Damková: Za takových podmínek se nedá hrát. Na Baníku se nemělo pokračovat

Praha – Hráči se neměli vracet na hrací plochu a zápas mezi Baníkem a Spartou měl být po poločasovém řádění fanoušků předčasně ukončen. To prohlásila předsedkyně komise rozhodčích Dagmar Damkové, podle které měl navíc rozhodčí Karel Hrubeš v závěru utkání nařídit penaltu ve prospěch pražského celku.

Dagmar Damková
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Výtržníci narušili utkání o poločasové přestávce a kvůli potyčkám na tribunách začala druhá půle asi s dvacetiminutovým zpožděním. "Zápas byl v poločase jednoznačně zralý na ukončení," uvedla Damková. "Chápu, že se vždy musí udělat vše pro dohru utkání, ale tady už bylo všechno hodně za hranou únosnosti. V tom, co se dělo o přestávce na Bazalech, se fotbal hrát nedá. A rozhodčí by jednou měli dát jasný signál," dodala.

Hrubeš nechal po vynucené pauze pokračovat ve hře a za stavu 1:1 přehlédl v 84. minutě ruku ostravského obránce Michala Frydrycha. "Byla to jednoznačná penalta a zpětně to uznal i rozhodčí Hrubeš, s nímž jsem těsně po utkání mluvila," prohlásila Damková.

Také předseda FAČR Miroslav Pelta je pro to, aby v podobných případech rozhodčí zápas ukončil. "Věřím, že kdyby to nebylo o poločase, tak to sudí ukončí. Apeluji na předsedkyni rozhodčích, aby na nejbližším semináři rozhodčím sdělila, že v podobných případech jsem pro to, aby zápasy ukončovali," prohlásil Pelta.

"Z televizních záběrů bylo Frydrychovo hraní rukou evidentní, protože hráč jejím pohybem zamezil míči jít na branku. Rozhodčí Hrubeš prý situaci ze svého pohledu viděl tak, že si Frydrych spíše snažil krýt obličej. V případech, kdy ruka nejde proti míči a hráč si ji opravdu dá instinktivně před obličej, se penalty nenařizují, ale tady šlo o jinou záležitost," uvedla.

Podle Damkové chyboval také rozhodčí Jiří Jech, který měl v zápase Dukly s Příbramí (1:1) odpískat penaltu pro domácí po faulu hostujícího Tarczala na Bergra. "Byl to nenápadný zákrok, navíc útočící hráč už mířil ven z pokutového území. Ale i tak rozhodčí Jech měl nařídit pokutový kop proti Příbrami," vysvětlila.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbal řeší, co s agresivními fanoušky
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články