Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Damková úřadovala: Kovařík si čtyřikrát nezapíská

Praha - Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR omezila sudímu Liboru Kovaříkovi delegaci na čtyři utkání za špatný výkon v zápase 19. kola první ligy Sparta - Plzeň (1:3). Čtyři duely si nezapískají ani Radek Příhoda kvůli chybám v sobotním souboji Slovácka s Bohemians 1905 a Miroslav Zelinka. Celkem komise zastavila na dnešním zasedání činnost hned osmi arbitrům.

Rozhodčí
zdroj: isifa/LN autor: Hynek Glos

Kovařík, který jako čtvrtý sudí dnes rozhoduje duel Evropské ligy mezi Hannoverem a Lutychem, udělal na Spartě podle komise dvě závažné chyby. Nevyloučil domácího Tomáše Zápotočného za surový faul na plzeňského Daniela Koláře a pak nesprávně odpískal penaltu poté, co hostující Václav Pilař přifilmoval pád v pokutovém území.

"Celkově rozhodčí podal špatný výkon," řekla šéfka komise rozhodčích Dagmar Damková. Připustila, že souboj Pilaře s domácím Jiřím Jarošíkem, který se reprezentačního záložníka podle opakovaných záběrů nedotkl, byl těžký na posouzení.

"Zaplaťpánbůh, že z té penalty nepadl gól a nemluví se o ovlivnění výsledku," řekla Damková s tím, že hlavním důkazem, že Pilař pád opravdu přihrál, je to, že nepřirozeně zvedl ruce. Ve stejném duelu chybovali také asistenti Patrik Filípek a Jiří Jiřík, komise jim za špatnou spolupráci s hlavním rozhodčím omezila delegaci na jedno utkání.

Čtyři zápasy si stejně jako Kovařík nezapískají Zelinka s Příhodou. Prvně jmenovanému komise sečetla nedostatky ve dvou duelech - jako čtvrtý rozhodčí špatně spolupracoval s kolegy v zápase Sparty s Plzní a o víkendu chybně nevyloučil českobudějovického brankáře Michala Daňka, který fauloval ostravského Václava Svěrkoše.



Příhodovi se nevydařil sobotní duel v Uherském Hradišti, kde v první půli špatně nařídil penaltu proti hostujícím Bohemians 1905. Domácí záložník Ladislav Volešák totiž svůj pád v šestnáctce přifilmoval a za simulování je předvolán k disciplinární komisi. Navíc Příhoda nepřesně uděloval karty.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články