Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Damková: Tyhle mafie, to je celosvětový problém

Praha – Fotbalovou aféru, kterou rozpoutal Daniel Křetínský, má na stole šéf protikorupční policie Tomáš Martinec. Bližší informace zatím kvůli vyšetřování nechtějí majitel Sparty ani předseda Fotbalové asociace Miroslav Pelta sdělit. Na povrch už ale prosakují první jména, která by měla mít s nečistými praktikami v profesionální soutěži co do činění. Otazník podle médií krouží zejména nad Martinem Svobodou a Lubomírem Pučkem. Oba spekulace rázně odmítají. A šéfka komise rozhodčích Dagmar Damková vzkazuje: "Každý musí vědět, jestli má máslo na hlavě, nebo ne."

Dagmar Damková
zdroj: ČT24

"Samozřejmě mi vrtá hlavou, zda v materiálech nejsem," řekl Svoboda, který se ve fotbalovém prostředí pohybuje dlouho – třeba jako manažer druholigové Čáslavi nebo Táborska. "Podle mě se musí cítit ohrožena spousta lidí," dodal s tím, že on sám nikomu neublížil. V minulosti však kolem něj podle MF Dnes panovalo podezření, že spolu s rozhodčími ovlivnil některé zápasy.

Protikorupční policie
zdroj: ČT24

V kuloárech také zaznívá jméno Pučka, bývalého rozhodčího s kontroverzní pověstí. V tuzemsku mu však na rozdíl od Slovenska korupci nikdy nedokázali. "Řekněte mi, v čem konkrétně jedu, co na mě kdo má, a pak vám můžu odpovědět. Moc si přeju, aby tu aféru policie co nejdříve vyřešila," řekl někdejší manažer Slavie. Podle Pučka na něj nikdo žádný odposlech vytáhnout nemůže. "Nic takového prostě nedělám," ohradil se s tím, že za pomluvami kolem jeho osoby stojí jeden nejmenovaný rozhodčí.

Damková za nikoho nehodlá dávat ruku do ohně. "Jsou to dospělí lidé, pokud něco provedou, může to mít následky," řekla Sportu, podle něhož mohlo být ovlivněno až osm rozhodčích. Otázka, zda za skandálem nestojí albánská sázkařská mafie, jí vrtá hlavou. "Tyhle mafie, to je celosvětový problém. Asociace to chce vymýtit, ale otázka je, jestli to je vymýtitelné, jestli na to máme sílu," zamyslela se.

Zdroj
ČT sport, deník Sport, MfD

Hlavní zprávy

Nejčtenější články