Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Damková po rezignaci v českém fotbale skončila i v komisi rozhodčích UEFA

Dagmar Damková po rezignaci na pozice ve vedení českého fotbalu skončila i v komisi rozhodčích UEFA. Konec v této funkci učinila na vlastní žádost. Informoval o tom sever Aktuálně.cz.

"Dostal jsem zprávu od předsedy (FAČR Martina) Malíka, že Dagmar Damková odchází na svou žádost z komise rozhodčích UEFA," řekl webu místopředseda fotbalové asociace Zdeněk Zlámal. FAČR tuto informaci nepotvrdila. "Jde v tuto chvíli o osobní věc paní Dagmar Damkové," sdělil mluvčí Michal Jurman.

Damková je rovněž členkou komise rozhodčích FIFA. Zda rezignovala také na post v mezinárodní federaci, Zlámal neuvedl.

Ve středu Damková rezignovala na pozici členky výkonného výboru FAČR a na post předsedkyně Řídící komise pro Čechy. Bývalá prvoligová rozhodčí odstoupila poté, co v pondělí ve všech fotbalových funkcích skončil její partner Roman Berbr, který figuruje v kauze údajné korupce a ovlivňování výsledků zápasů druhé a třetí ligy.

Podle médií policie viní Berbra a úzkou skupinu lidí kolem něj také ze zpronevěry 850 tisíc korun plzeňského krajského fotbalového svazu.

Kauzu před týdnem rozpoutal policejní zásah na několika místech v zemi včetně sídla FAČR na pražském Strahově. V neděli byl Berbr stejně jako sportovní ředitel druholigového Vyšehradu Roman Rogoz, rozhodčí Tomáš Grimm a bývalý ligový hráč Michal Káník poslán do vazby. O den později rezignoval na post místopředsedy FAČR a na pozice ve výkonném výboru i šéfa plzeňského krajského svazu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články