Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Damková: Jech si vedl velmi dobře. Karet mohl udělit možná i víc

Praha – "Asi jsme tak silní, že to bylo nutné," postěžoval si trenér Plzně Dušan Uhrin mladší na dvě červené karty, které v zápase se Spartou udělil jeho svěřencům sudí Jech. A nebyl sám. Na rozhodnutí sudího si stěžovali i hráči Viktorie. Šéfka komise rozhodčích Dagmar Damková však s těmito názory nesouhlasí. Podle ní odvedl Jech dobrou práci a mohl být mnohem přísnější. "Žlutých karet možná mohlo být uděleno i více," hodnotila.

Dagmar Damková
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Šlágr mezi Spartou a Plzní (1:0) byl od prvních minut velice vyhrocený, o čemž svědčí i množství faulů. Sparta jich měla po závěrečném hvizdu na kontě 17, a Plzeň dokonce 29. Nadstandardní byl i počet udělených karet. Sudí Jech udělil osm žlutých a dvě červené, obě Plzni. Nejprve těsně po přestávce musel jít po dvou žlutých pod sprchy Hořava a sedm minut před koncem i Ďuriš.    

Tato rozhodnutí v táboře Viktorie vyvolala velkou vlnu negativních emocí. "Já jsem viděl i jiné karty. Nechci hodnotit, proč jsme ty karty dostali. Druhá věc je, proč je Sparta nedostala za ty úmyslné ruce. Nepamatuji si, že by moje mužstvo někdy dostalo dvě červené karty. Asi jsme tak silní, že to bylo nutné," podotkl na konto nedovolených zákroků trenér Uhrin.

Šéfka komise rozhodčích Dagmar Damková si však myslí, že rozhodnutí sudího Jecha byla správná. "Jiří Jech si vedl v utkání velice dobře. Co se týká vyloučení plzeňských hráčů, všechny situace posoudil zcela správně a musí to vidět každý nezávislý člověk," řekla Damková, jež si dokonce myslí, že v zápase mohlo padnout karet mnohem víc.

"V zápase byla celá řada ostrých zákroků na obou stranách a žlutých karet možná mohlo být uděleno i více. Ale protože Jech v některých případech zvolil důraznou osobní domluvu, komise rozhodčích dokáže akceptovat i takový postup," prozradila.

Jediné, co se šéfce komise rozhodčích nelíbilo, byla situace při vyloučení Ďuriše, při které se zdálo, že Jech udělil slovenskému záložníkovi třetí žlutou kartu v zápase. "Sám rozhodčí se hájil, že to tak nebylo a žlutou kartu před vyloučením Ďurišovi ukázal dvakrát proto, že k němu byl hráč v prvním případě otočen zády. Rozhodčí ale stále nabádáme k tomu, aby raději počkali a karty opravdu ukazovali až ve chvíli, kdy k nim je trestaný hráč postaven čelem," podotkla Damková, jež však uznala, že situace byla lehce zmatečná, a za vážnější zaváhání to nepovažuje.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články