Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Damková: Je to kruté, ale sudí vyloučil Čišovského správně

Praha - Rakouský sudí Robert Schörgenhofer vyloučil plzeňského stopera Mariana Čišovského v prvním poločase úterního utkání fotbalové Ligy mistrů proti Barceloně za faul na Lionela Messiho správně a v souladu s pravidly. Podle šéfky komise rozhodčích Dagmar Damkové neměl hlavní arbitr jinou možnost a pokud by slovenskému zadákovi udělil jen žlutou kartu, dopustil by se prý chyby.

Plzeň - Barcelona
zdroj: ISIFA/EPA

"Pravidlově to bylo správně vyřešené. Penalta jasná, a protože šlo o jasné zmaření gólové šance, musela následovat červená karta. Je to kruté, šlo o dvojí trest, ale rozhodčí nemohl dělat nic jiného," řekla v rozhovoru s Damková, která by vynesla stejný verdikt jako Schörgenhofer.

Rakouský sudí by podle ní naopak chyboval, pokud by Čišovského nevyloučil a udělil mu například pouze žlutou kartu. "Za to by určitě dostal snížené hodnocení. Udělal to správně, bohužel v neprospěch toho zápasu. Fotbal tím v podstatě skončil," připustila nová šéfka komise rozhodčích.

Někoho prý možná zmátlo, že Messi neběžel přímo k brance. V pokutovém území udělal Čišovskému kličku směrem do středu a poté, co ho slovenský stoper podsekl, spadl na zem. "Kdyby šel Messi přímo rovnou na tu bránu, nikdo by nad tím nepřemýšlel. Takhle se někteří pozastavují nad tím, že šel vlastně podél branky. Laik to možná vidí jinak, ale ten případ je úplně stejný," vysvětlila členka komise rozhodčích UEFA.

Komise rozhodčích se možná bude podobnými situacemi zabývat

Připustila, že odpískat penaltu a zároveň udělit červenou kartu je krutý trest, v komisi rozhodčích UEFA se možná budou těmito situacemi zabývat. "Naprosto souhlasím s tím, že je to kruté. Snad by se s tím třeba něco mohlo dělat, protože tohle není první případ, je toho víc. Možná, že se k tomu na komisi vrátíme," dodala Damková.

Je nám líto, video expirovalo.
Faul na Lionela Messiho
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články