Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Další zaváhání pro Spartu. Dukle podlehla 0:1

Praha - V dohrávce 5. kola fotbalové ligy dokázala pražská Dukla porazit Spartu 1:0. Jde o její první ligové vítězství nad Letenskými. Domácím zařídil tři body záložník Berger ve 22. minutě, když lehkou tečí poslal míč za sparťanského brankáře Bičíka. V tabulce se Dukla bodově dotáhla právě na Spartu. Pro úřadujícího mistra jde o druhou porážku v řadě. Lídrem tabulky zůstává po aktuálním kole Slavia.

Tomáš Berger se raduje z gólu proti Spartě
zdroj: ČTK

Sparta, kterou ve čtvrtek čeká odveta 4. předkola Evropské ligy se Zwolle, nastoupila v kombinované sestavě. Jen mezi náhradníky zůstaly tradiční opory Krejčí, Lafata a Dočkal, naopak ani na lavičce nebyl nejlepší střelec minulé sezony Hušbauer. V 21. minutě navíc udělali hosté další změnu, když místo Přikryla přišel na hřiště Konaté.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy trenérů po utkání Dukla - Sparta

Výrazné zásahy do sestavy si vybraly svou daň a Dukla soupeře zatlačila. V 6. minutě ještě střílel Krmenčík do Bičíka, ale ve 22. minutě už šli domácí do vedení. Bývalý sparťan Mareš se uvolnil na vápně a Berger míč tečoval do branky. Druhý poločas začala stejně jako první - Krmenčík si udělal prostor na vápně, ale technickou střelou mířil vedle.

zdroj: ČTK

Hra se poté dlouho přelévala z jedné strany na druhou a po jednom z rychlých brejků mohl vyrovnat Bednář, ale i když byl ve vápně zcela volný, vychytal ho gólman Hrubý. Domácí nadále hrozili z brejků, zatímco hosté se v útoku trápili, a i když na hřiště přišli Lafata s Dočkalem, nedokázali do konce zápasu nic vymyslet.

Dukla se tak v nových dresech dočkala na sedmý pokus první ligové výhry nad Spartou. Letenský celek naopak prodloužil svoje trápení a od vyřazení z předkola Ligy mistrů s Malmö si připsal druhou prohru z posledních tří ligových zápasů.

Dukla Praha - Sparta Praha 1:0 (1:0)

Branka: 22. Berger. Rozhodčí: L. Kovařík - Moláček, Kotík. ŽK: Vácha, Vacek, Dočkal (všichni Sparta). Diváci: 6 348.

Dukla: Chudý - Karavajev, Štetina, Vorel, Matěj Hanousek - Gedeon, Marek Hanousek, Považanec (67. Čajič) - Berger (89. Beauguel), Krmenčík, Jakub Mareš (81. Hlinka). Trenér: Kozel.

Sparta: Bičík - Kadeřábek, Kováč, J. Brabec, Costa - Vácha (58. Lafata) - Přikryl (21. Konaté), Vacek, Matějovský, Breznaník (64. Dočkal) - Bednář. Trenér: Lavička.

Luboš Kozel (trenér Dukly): "Sparta se neporáží každý den, a i když se povídá, že se jí teď nedaří, tak třeba v české lize v zápasech dominovala, a když proti ní soupeři něco uhráli, tak to bylo se štěstím. Do zápasu jsme šli s odvahou a sebedůvěrou, která na nás byla v prvním poločase velmi patrná. Byli jsme aktivní a gól byl zaslouženou odměnou. Po přestávce nás Sparta zatlačila, ale odhodláním, vůlí a výkonem na hranici možností jsme si došli pro velmi cenné vítězství, kterého si vážíme."

Vítězslav Lavička (trenér Sparty): "Cítili jsme šanci dostat se zpátky do čela tabulky, ale věděli jsme, že to nebude lehké. Dukla dobře a agresivně bránila, ale to není výmluva pro náš výkon. První pocity jsou zklamání a frustrace, nicméně i ty fotbal přináší. Vytratila se lehkost v kombinaci, díky které jsme si v úvodu sezony vytvářeli šance, ke všemu se velmi složitě dopracováváme. Chybí nám kvalita a větší obětavost při zakončení. Proti Zwolle něco změnit musíme, je to pro nás klíčový zápas."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články