Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Další výprask jednadvacítky v přípravě. Čechy přejeli i mladí Norové

V pátek schytali výprask 1:5 od Portugalska a další debakl potkal české fotbalisty do 21 let také v přípravném střetnutí proti Norsku. Ve španělské Murcii podlehli dalšímu účastníkovi mistrovství Evropy 2023 0:4.

"Lvíčata" kvůli termínové kolizi přípravných duelů s osmifinále domácího poháru opět nastoupila v kombinované sestavě. Debut si odbyli brankář Kinský a záložník Pachlopník.

Norové udeřili dvakrát už v prvním poločase mezi 30. až 33. minutou. Nejprve se trefil Sahraoui a po něm Christensen. Další dvě trefy si nechali na 76. až 78. minutu, kdy se prosadili Arnstad z penalty a Ostrom.

"Zápas rozhodly dvě minuty, kdy jsme obdrželi dvě rychlé branky kolem 30. minuty. Poměrně slušná hra a dobrý vstup do zápasu to úplně devalvovalo. Hráči soupeře se začali dostávat trochu více do hry, ale do šancí se prakticky nedostávali až na dvě výjimky, ale to nebylo nic vážného. Ale efektivita, výběr místa či práce s míčem, to vše rozhodlo zápas," řekl trenér Jan Suchopárek.

Jeho svěřence čekají v březnu další dvě přípravy. Utkat by se mohli s Belgií a Nizozemskem. V červnu pak odstartují mistrovství Evropy, v Gruzii ve skupině postupně narazí na Anglii, Německo a Izrael.

Norsko - Česko 4:0 (2:0)

Branky: 30. Sahraoui, 33. Christensen, 76. Arnstad z pen., 78. Ostrom.

Norsko: Klaesson (72. Sjoeng) - Botheim (72. Holm), Ceide (46. Mikkelsen), Heggheim, Hove - Christensen, Kitolano (72. Arnstad), Olsen, Oppegard - Sahraoui (46. Jatta), Sebulonsen. Trenér: Smerud.

Česko: Kinský - Gabriel, Hranáč, Kolář, Kušej (60. Vecheta) - Pachlopník (46. Pudhorocký), Pech, Sejk, Souček, Vlček - Žambůrek. Trenér: Suchopárek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články