Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Další útočník nároďáku na ostrovech. Kozák jde do Villy

Birmingham - Reprezentační útočník Libor Kozák po pěti letech opouští Lazio Řím a přestupuje do Aston Villy. S účastníkem anglické ligy podepsal čtyřiadvacetiletý fotbalista smlouvu na čtyři roky. Přestupovou částku birminghamský celek nezveřejnil, anglická média spekulovala o sumě sedm milionů liber (asi 212 milionů korun). Kozák je už pátým českým hráčem v letošní sezoně anglické ligy.

Libor Kozák
zdroj: avfc.co.uk

O Kozákově odchodu z Lazia se pravidelně spekulovalo každé přestupové období. Opavský rodák, který se v minulé sezoně stal s osmi góly nejlepším střelcem Evropské ligy, v Římě nedostával příležitost podle svých představ. V létě se mluvilo dokonce o tom, že o něj stojí slavný AC Milán.

Trenér Aston Villy Paul Lambert: "Sledovali jsme ho několik měsíců a chtěli ho přivést k nám do klubu. Jsem rád, že se to povedlo."

"Libor měl opravdu neuvěřitelnou gólovou bilanci v Evropské lize. V Laziu nedostával tolik šancí v italské lize, ale ukázal, že má potenciál se uplatnit v silném klubu se skvělou tradicí. Potřebovali jsme někoho takového, protože na pozici hrotového útočníka nám zůstal jen Christian Benteke," řekl Lambert.

Bývalý hráč Opavy za Lazio během pěti let odehrál 58 ligových zápasů a vstřelil 10 branek. Celkem absolvoval 79 soutěžních utkání s bilancí 22 gólů. Sezonu 2009/2010 strávil na hostování v Brescii. S římským týmem získal dvakrát Italský pohár a jednou domácí Superpohár.

"Doufám, že je to dobrý krok pro mě i pro Aston Villu, protože všechno je o týmu. Je to klub s velkou historií a fantastickou fanouškovskou základnou. Už odmalička jsem měl sen hrát Premier League a dostat tu možnost ve Ville mi dodává neuvěřitelnou motivaci. Jsem velmi šťastný," uvedl Kozák.

V letní pauze se stal už sedmou posilou Aston Villy, která v úvodu nové sezony porazila Arsenal, ale pak v anglické lize dvakrát prohrála a je třináctá. Za klub v minulosti hráli i čeští fotbalisté Milan Baroš a Patrik Berger.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články