Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Další tvrdá rána pro Liverpool. Gomez bude chybět půl roku

V anglické lize jsou bod za prvním, v Lize mistrů míří k postupu ze skupiny. Jenže ne všechno je u fotbalistů Liverpoolu zalité sluncem. Obhájce titulu v Premier League se potýká s výraznými zdravotními potížemi, zejména pak v obraně, což se potvrdilo také během reprezentační pauzy. Joe Gomez si na středečním tréninku Anglie poranil šlachu v levé noze a bude svému týmu chybět až půl roku.

Před měsícem přišli na celou sezonu o klíčovou postavu defenzivy Virgila van Dijka. Teď kouč Liverpoolu Jürgen Klopp může na dlouhou dobu ze svých plánů odepsat také Joea Gomeze.

Třiadvacetiletý obránce už se po poranění šlachy stihl v Londýně podrobit i operaci a čeká ho dlouhá pauza kvůli léčení. Mladý Angličan se na rozdíl od nizozemského kolegy ze stoperské dvojice, jenž musel na zákrok s pravým kolenem po říjnovém zápase anglické ligy s Evertonem, zranil bez cizího přičinění.

"Operace proběhla bez problémů, Joe nemá žádné potíže s otoky ani infekcí. Nyní bude následovat rehabilitace, která Joea vyřadí z velké části probíhající sezony," uvedl klub v prohlášení.

Úřadující vítěz Premier League vedle Gomeze a Van Dijka postrádá i brazilského univerzála Fabinha, který zaskakoval na místě stopera za Van Dijka. Před dvěma týdny si ale v zápase Ligy mistrů proti Midtjylländu natáhl zadní stehenní sval. Trenér Jürgen Klopp má nyní ze stoperů k dispozici už jen Joela Matipa a nepříliš prověřené mladíky Nathaniela Phillipse a Rhyse Williamse.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články