Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Další sázkařská aféra? V přípravě českých klubů se objevily podezřelé sázky

Praha – V českém fotbale se možná schyluje k další sázkařské kauze. V přípravných duelech Plzně, Teplic a Dukly Praha proti bulharským soupeřům se v zimní pauze na Kypru totiž údajně objevily podezřele sázky. Pro Radiožurnál to uvedl Francesco Baranca, jeden z šéfů organizace Federbet, která po celém světě monitoruje sázky ve sportu. Fotbalová asociace však prostřednictvím svého bezpečnostního manažera Martina Syneckého oznámila, že jde o nedůvěryhodnou informaci a případ odkládá.

"Informaci jsme vyhodnotili a i na základě výpovědi přímých účastníků jsme ji neshledali za důvěryhodnou. Považujeme ji za nerelevantní a celý případ odkládáme," cituje iSport.cz Syneckého, který se případem zabýval po dnešním návratu z utkání Evropské ligy mezi Šachtarem Doněck a Plzní.

Ještě na Ukrajině naznačoval, že jde o nepotvrzené podezření. "Zatím je to jen ve fázi 'jedna paní povídala'. My nemáme žádné oficiální informace. Sportradar (agentura, která pro svaz monitoruje podezřelé sázky) vše ověřuje, a to může trvat až dva týdny," řekl na letišti v Doněcku.

Je nám líto, video expirovalo.
U příprav českých klubů údajně byly podezřelé sázky

Baranca poukázal na únorová utkání Dukly s Plovdivem a Teplic a Plzně s Levski Sofia. Velmi podezřelý je prý i loňský první zápas 3. předkola Ligy mistrů mezi Plzní a estonským Nomme Kalju. "Nikoho neobviňujeme, prostě jen říkáme, že v těchto případech v sázkách došlo k anomáliím. A čísla nikdy nelžou," řekl Baranca, podle něhož je velmi pravděpodobné, že si alespoň v některých případech vsadili sami fotbalisté a následně ovlivnili výsledek.

Zdůraznil, že to vše automaticky neznamená, že si hráči vsadili na předem domluvený výsledek. Plzeňští i Tepličtí své zápasy na Kypru vyhráli, a tak se teoreticky mohli podvodného jednání dopustit jen jejich soupeři. Dukla Praha ale prohrála. "Podle mě je skoro nemožné, aby o tom hráči nevěděli," tvrdí Baranca o Dukle.

Podezření jednoznačně odmítl generální ředitel Dukly Michal Šrámek: "Absolutně se snažíme dělat fotbal naprosto nejčistším způsobem. Takoví lidé tady nepracují," řekl Šrámek. Naopak Plzeň se prozatím odmítla vyjádřit, protože k tomu nemá dostatek informací, a podobný postoj zaujaly i Teplice. "Na nesmysly bez důkazů nemá smysl reagovat," řekl ředitel severočeského klubu František Hrdlička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články