Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Další rošáda na čele. Na první místo poskočila Fiorentina, Neapol jen remizovala

Řím – Pouze pár hodin vydrželi na prvním místě italské ligy fotbalisté Interu Milán, kteří zdolali v přímém souboji o čelo AS Řím 1:0. Novým lídrem soutěže se díky lepšímu skóre stala Fiorentina, která doma rozstřílela Frosinone 4:1. O vedení ji mohla připravit ještě Neapol, ale ta uhrála s Janovem pouze remízu 0:0.

Slavící fotbalisté Fiorentiny
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Fiorentina proti nováčkovi potvrdila, že patří mezi nejofenzivnější týmy v Serii A, a nastřílela mu čtyři góly za devatenáct minut. V rozmezí 24. a 43. minuty se prosadili Ante Rebič, Gonzalo Rodríguez, Khouma Babacar z penalty a poprvé po letním přestupu do Itálie Mario Suárez. Za hosty zkorigoval skóre těsně před koncem Alessandro Frara.

Frosinone hraje nejvyšší italskou soutěž v tomto ročníku poprvé a nevydařený úsek prvního poločasu přinesl klubu doposud nejhorší výsledek mezi elitou. Nováček totiž zatím v žádném zápasu neinkasoval víc než dvakrát.

Neapol šla do utkání v pozici jasného favorita, ale sérii pěti výher nedokázala v Janově prodloužit. Po bezbrankové remíze alespoň trvá její neporazitelnost, která od srpna čítá už deset zápasů.

Kvůli dvoubodové ztrátě jsou svěřenci kouče Maurizia Sarriho v tabulce čtvrtí, vedle vedoucího dua je před nimi ještě třetí AS Řím

Inter může za tři body ze šlágru kola děkovat především slovinskému brankáři Samiru Handanovičovi, jenž předvedl řadu skvělých zákroků. Už po čtvrthodině vytáhl hlavičku Džeka, o pár minut později si poradil i se střelou Maicona a s následnou Džekovou dorážkou mu pomohl D'Ambrosio. Mezitím zasahoval také na druhé straně Szczesny proti šanci Perišiče.

Po půlhodině přišla jediná branka zápasu, zpoza vápna napřáhl Medel a jeho přízemní střela šla přesně k tyči branky AS. Hosté se sice dostali v druhém poločase do několika šancí, ale všechny končily na skvělém Handanovičovi. Postupně selhali Džeko, Salah i Gervinho. Rüdiger po rohovém kopu pro změnu hlavičkoval těsně vedle.

Největší tlak AS narušilo přísné vyloučení Miralema Pjaniče, který zahrál rukou a po druhé žluté kartě musel hřiště opustit. Římané sice nadále tlačili, ale vyrovnat už se jim nepovedlo.

Juventus do nové sezony nevstoupil dobře a poprvé od roku 1993 se mu stalo, že do městského derby šel jako hůře postavený tým v tabulce. První poločas derby ale vyšel lépe domácím, zásluhou Paula Pogby vedli 1:0.

Po přestávce byli nebezpeční i hosté. Hned v 51. minutě se po odraženém míči přesně pod břevno trefil Cesare Bovo. Poté musel Buffon dvakrát Juventus podržet, zasahoval proti hlavičce Glika a tečované střele Zappacosty.

V závěru Juventus zatlačil a nakonec se dočkal rozhodujícího gólu. Pogba nejprve z přímého kopu trefil břevno, ale o dvě minuty později poslal Alex Sandro centr do malého vápna a Juan Cuadrado dostal míč do sítě.

Juventus svého městského rivala díky třetí domácí výhře v řadě přeskočil a dostal se na desáté místo. Turín je jedenáctý.

Italská fotbalová liga - 11. kolo:

Juventus Turín - FC Turín 2:1 (19. Pogba, 90.+3 Cuadrado - 51. Bovo), Inter Milán - AS Řím 1:0 (31. Medel), Fiorentina - Frosinone 4:1 (24. Rebič, 29. Rodríguez, 31. Babacar z pen., 43. Suárez - 87. Frara), Boloňa - Bergamo 3:0 (52. Giaccherini, 58. Destro, 85. Brienza), Carpi - Hellas Verona 0:0, FC Janov - Neapol 0:0, Udine - Sassuolo 0:0, Chievo - Sampdoria Janov 1:1 (34. Inglese - 8. Eder), Palermo - Empoli 0:1 (53. Saponara).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články