Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Další rasistické urážky a přerušený zápas. Fanoušci Lazia, styďte se, komentoval Balotelli

Rasismus na italských stadionech je dlouhodobým problémem, který se nedaří vyřešit, což se znovu potvrdilo během víkendového kola. Terčem nadávek kvůli barvě pleti se už poněkolikáté stal útočník Brescie Mario Balotelli, jehož uráželi příznivci hostujícího Lazia Řím. Zápas, který domácí celek prohrál 1:2, byl kvůli tomu na pár minut přerušen.

Mario Balotelli
zdroj: ČTK/PA/ autor: Alessio Tarpini / IPA

Balotelli, který v 18. minutě poslal Brescii do vedení, byl terčem nadávek od začátku zápasu. Po půlhodině hry pak rozhodčí zápas kvůli rasistickým pokřikům přerušil a hrát se začalo až poté, co příznivce hostů varoval hlasatel. Uklidnit se je snažil také kouč Lazia Simone Inzaghi.

"Fanoušci Lazia, kteří jste dnes byli na stadionu: Styďte se," napsal poté Balotelli na Instagramu, zatímco římský celek vydal prohlášení, v němž chování fanoušků odsoudil. Vedení Lazia také zdůraznilo, že příznivce, kteří se provinili, potrestá.

Serie A má problémy s rasismem fanoušků od začátku sezony a ani Balotelli nebyl terčem urážlivých pokřiků poprvé. V listopadovém utkání s Veronou kvůli údajným opičím skřekům pohrozil odchodem ze hřiště. Disciplinární komise poté Hellasu na jeden zápas uzavřela část tribuny, ale soud následně trest zrušil a nařídil další vyšetření případu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články