Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Další prohra a konec. Straka už není trenérem Slovanu Bratislava

Bratislava – František Straka se jako trenér Slovanu Bratislava na hřišti pražské Sparty nepředstaví. Slovenský mistr se po sérii nezdarů rozhodl s českým trenérem ukončit spolupráci a o jeho nástupci se rozhodne během reprezentační přestávky. Uvedla to slovenská státní tisková agentura TASR.

Sport
zdroj: ČT4

O konci Straky se spekulovalo již v předchozích týdnech, jelikož Slovan po dobrém vstupu do sezony, kdy bojoval i o postup do Ligy mistrů, upadl do výsledkové krize. Definitivní rozhodnutí o konci Straky pak padlo po nedělní prohře 0:4 s Trenčínem, která byla pro Bratislavské čtvrtou prohrou z posledních pěti ligových duelů.

"Po prohře v Trenčíně jsme se definitivně rozhodli ukončit spolupráci s panem Strakou. Ještě koncem srpna jsme byli na vítězné vlně, ale potom se to zlomilo. Nepamatuji si, kdy Slovan naposledy měl takto neúspěšnou sérii," řekl generální ředitel Slovanu Petr Kašpar.

Bratislavští nevyhráli celkově již sedm soutěžních duelů, během nichž mají skóre 1:18. O nástupci Straky se rozhodne až během reprezentační přestávky, ale hlavním kandidátem na volné místo je bývalý obránce slovenského mistra a slovenské reprezentace Dušan Tittel.

Je nám líto, video expirovalo.
František Straka skončil na lavičce Slovanu Bratislava

"S panem Tittelem jsme v každodenním kontaktu, zatím je však předčasné mluvit o tom, zda právě on převezme trenérské žezlo po Strakovi. Během reprezentační přestávky to celé vyhodnotíme a budeme muset vyřešit i nějaké věci týkajících se hráčského kádru. Hráči nemohou k tomu přistupovat tak jako v posledních zápasech," dodal Kašpar.

Straka vedl Slovan od června a získal s ním slovenský Superpohár. Povedlo se mu s ním dostat také do Evropské ligy, kde však obě utkání prohrál, s Young Boys Bern 0:5 a s Neapolí 0:2. Kvůli vyhazovu se tak fanoušci nedočkají pikantního střetnutí šestapadesátiletého kouče s pražskou Spartou, kterou dříve trénoval.

Zdroj
TASR

Hlavní zprávy

Nejčtenější články