Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Další přestupová bomba na Camp Nou, z Liverpoolu přijde Coutinho

Po letních megalomanských transferech Neymara a Ousmana Dembélého se v Barceloně opět roztočí milionový kolotoč. Do kabiny katalánského celku totiž míří ofenzivní záložník Philippe Coutinho z Liverpoolu. Klub z města Beatles souhlasil s částkou 160 milionů eur (4,08 miliardy korun). Pětadvacetiletý Brazilec podepíše smlouvu do léta 2023 a stane se druhým nejdražším fotbalistou historie. 

Coutinho se raduje z gólu proti Brightonu
zdroj: REUTERS autor: John Sibley

Tabulkám vévodí jeho krajan Neymar, za kterého Paris St. Germain zaplatil Barceloně 222 milionů eur (5,66 miliardy korun).

Barcelona usilovala o Coutinha už v létě, ale tehdy ještě rodák z Ria de Janeiro zůstal v Liverpoolu. Katalánský gigant sice několikrát zvýšil nabídku, ale k dohodě nedošlo. Nyní bude mít brazilský "kouzelník" podle oficiálního webu FCB ve smlouvě výstupní klauzuli v astronomické výši 400 milionů eur (10,2 miliardy korun).

Coutinho přišel do klubu z města Beatles před pěti lety z Interu Milán a vypracoval se v jednu z hvězd anglické nejvyšší soutěže. Před rokem prodloužil na Anfield Road smlouvu do roku 2022. V této sezoně odehrál za "Reds" 20 soutěžních utkání a připsal si v nich dvanáct branek a devět asistencí.

"Musím říct, že jsme se snažili udělat naprosto vše, co bylo v našich silách, abychom jej přesvědčili, že zůstat v Liverpoolu je stejně atraktivní jako zamířit do Španělska. Ale on si je stoprocentně jistý, že budoucnost jeho a jeho rodiny patří do Barcelony," řekl liverpoolský trenér Jürgen Klopp. "Jsem přesvědčený, že nyní nemáme k dispozici nic, co by změnilo jeho názor," dodal německý kouč.

V Barceloně by měl vylepšit už tak silnou ofenzivu v čele s argentinským útočníkem Lionelem Messim a bývalým spoluhráčem Luísem Suárezem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články