Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Chelsea vynulovala Manchester City a ve finále FA Cupu ji čeká Leicester

Chelsea dál prokazuje výbornou formu, Citizens toho moc nepovolila. Fotbalisté kouče Thomase Tuchela postoupili do finále Anglického poháru FA Cupu. V semifinálovém utkání ve Wembley porazili Manchester City 1:0. Ve finále narazí na Leicester, který ve druhém semifinále ve Wembley porazil Southmpton 1:0.

Hakim Ziyech oslavuje gól v semifinále FA Cupu proti City
zdroj: ČTK/PA autor: Adam Davy

"Blues" se probojovali do finále podruhé za sebou a ve čtvrté z posledních pěti sezon. Soutěž dosud ovládli osmkrát. Ve finále se utkají s Leicesterem nebo Southamptonem, jejichž nedělnímu duelu bude přihlížet 4000 diváků. Utkání poslouží jako testovací akce pro návrat fanoušků na stadiony.

Nedělní semifinále Leicester - Southampton sledovaly přímo v hledišti největšího anglického fotbalového stadionu čtyři tisíce diváků. Právě semifinále FA Cupu sloužilo jako testovací akce pro návrat fanoušků do ochozů.

Je nám líto, video expirovalo.
Chelsea postoupila do finále FA Cupu

Southampton v dosavadním průběhu Anglického poháru ještě neinkasoval, hned první soupeřova trefa pro něj ale znamenala konec v soutěži. V 55. minutě utekl po levé straně Jamie Vardy a předložil míč před bránu Kelechimu Iheanachovi, který nadvakrát překonal Frasera Forstera. Nigerijský útočník dal 15. gól v sezoně.

"Lišky" si zahrají finále FA Cupu poprvé od roku 1969 a budou usilovat o první triumf. Všechny čtyři finálové účasti v klubové historii pro ně skončily porážkou.

FA Cup - semifinále:

Chelsea - Manchester City 1:0 (0:0)
Branka: 55. Ziyech.

Leicester – Southampton 1:0 (0:0)
Branka: 55. Iheanacho.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články