Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Další pozitivní případ. Po Pavelkovi je druhým nakaženým Pekhart

Úterní testy na koronavirus odhalily v české fotbalové reprezentaci před středečním přípravným utkáním v Německu druhého nakaženého hráče, kterým je útočník Tomáš Pekhart. V Lipsku se už nezúčastnil předzápasového tréninku a je v izolaci na hotelu. Po pondělních vstupních odběrech v Praze měl pozitivní výsledek sparťan David Pavelka, který do Německa neodletěl.

Tomáš Pekhart
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Během úterního testování byl u hráčů české fotbalové reprezentace odhalen jeden další pozitivní výsledek testu na covid-19. Hráč se necítil dobře už před tréninkem a zůstal tak z preventivních důvodů na hotelovém pokoji v Lipsku. Následně po oznámení úterních výsledků zůstal v izolaci a dále se bude řídit standardně pokyny příslušných hygienických autorit," řekl tiskový mluvčí Fotbalové asociace ČR Michal Jurman.

Po vypadnutí Pavelky a pozitivně testovaného nejmenovaného hráče má trenér Jaroslav Šilhavý aktuálně v kádru 24 fotbalistů. Po středečním duelu v Německu reprezentanti v neděli přivítají v Plzni v Lize národů Izrael a o tři dny později tamtéž zakončí vystoupení v druhém ročníku soutěže soubojem s bývalým federálním partnerem Slovenskem.

Reprezentanti během nynějšího srazu, který je poslední v roce, absolvují čtyři testy. První odběry podstoupili v pondělí dopoledne na srazu v Praze při příjezdu na hotel a až do výsledků byli izolováni na pokojích. Pozitivně testovaný Pavelka ještě před ukončením preventivní karantény mužstvo opustil.

Druhé odběry absolvoval tým v úterý, protože Němci vyžadují negativní výsledek den před utkáním. Další dvě série odběrů pak český celek podstoupí před domácími zápasy s Izraelem a Slovenskem.

Koronavirus reprezentaci výrazně zasáhl při posledních dvou srazech. V září po výhře 3:1 na Slovensku musel původní výběr kvůli dvěma pozitivním testům u členů realizačního týmu do karantény a proti Skotsku hrálo narychlo složené nové mužstvo pod vedením zastupujícího trenéra Davida Holoubka. V říjnu pak během srazu postupně vypadlo sedm hráčů včetně kouče Šilhavého.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články