Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Další ocenění pro Schicka za výborné výkony. Stal se hráčem bundesligy za prosinec

Za výborné výkony se mu dostalo dalšího ocenění. Útočník Leverkusenu Patrik Schick ovládl anketu o nejlepšího hráče německé ligy za prosinec. Pětadvacetiletý český reprezentant se minulý měsíc zaskvěl čtyřgólovým představením do sítě Fürthu, celkem dal ve čtyřech prosincových duelech bundesligy osm branek. V hlasování předčil pět hráčů včetně nejlepšího střelce soutěže Roberta Lewandowského z mistrovského Bayernu Mnichov.

Patrik Schick
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/Weis/TEAM2sportphoto

Na Schicka nestačili ani Serge Gnabry (Bayern), Christopher Nkunku (Lipsko), Jesper Lindström (Frankfurt) a Nico Schlotterbeck (Freiburg). Vítěz se vybírá na základě dvou aspektů. Jednak se zohledňují data o individuální výkonnosti hráčů a také hlasování fanoušků a expertů.

Odchovanec pražské Sparty Schick načal prosinec čtyřmi góly proti Fürthu při vítězství 7:1. V následujících dvou kolech ve Frankfurtu (prohra 2:5) a doma s Hoffenheimem (2:2) obstaral všechny trefy Bayeru. Naprázdno vyšel až ve Freiburgu při porážce 1:2. Mezi střelce se jednou zapsal i v prvním lednovém duelu s Unionem Berlín (2:2). Díky němu je Leverkusen pátý.

Bývalému hráči Bohemians 1905, Sampdorie Janov, AS Řím a Lipska patří mezi bundesligovými kanonýry se 17 zásahy druhé místo. Na Lewandowského ztrácí tři góly. Třiatřicetiletý Polák zatím na ocenění pro hráče měsíce v této sezoně nedosáhl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články