Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Další El Clásico pro Barcelonu. Superpohár s Realem ale musela otáčet

Barcelona - Barcelona vyhrála první El Clásico v nové sezoně. V úvodním utkání španělského Superpoháru porazili doma rivala Real Madrid 3:2 a nakročili k obhajobě loňského triumfu. Odveta se hraje ve středu na stadionu Santiaga Bernabeua.

Utkání Barcelona - Real Madrid
zdroj: ISIFA

Nový kouč Barcelony Tito Vilanova se dočkal vítězství hned v premiérovém souboji s "Bílým baletem", jeho svěřenci ale museli před 92 tisícovkami diváků na Nou Campu otáčet skóre. Po bezbrankovém prvním poločase se oba týmy rozstřílely a Real poslal po rohu hlavičkou do vedení hvězdný Ronaldo. Za dvě minuty vyrovnal Pedro a hostující trenér José Mourinho se zlobil na asistenta, který měl podle něj odmávat ofsajd.

V polovině druhé půle Katalánci zvrátili vývoj, když se z penalty po faulu na Iniestu prosadila také domácí hvězda Messi. Za chvíli přidal třetí gól Xavi, jenže pět minut před koncem obral o balon chybujícího brankáře Valdése Di María a vylepšil Realu pozici do odvety.

"Je to týmová hra, chybu může udělat kdokoliv," zastal se Vilanova Valdése. "Samozřejmě bych raději bral výhru 3:1 než 3:2, ale odehráli jsme dobrý zápas. Ve dvojzápase stále vedeme, takže obecně musíme být spokojeni," dodal nástupce Josepa Guardioly.

Před rokem se Vilanova při Superpoháru ještě jako asistent dostal do potyčky s Mourinhem, při níž ho kontroverzní Portugalec píchl do oka. Dnes ale nebyla po nevraživosti památka, oba trenéři si před zápasem podali ruce a prohodili pár slov.

Mourinhovi se nelíbilo, jak hrál jeho tým v první půli. "Ale v druhé půli jsme hráli od první minuty úplně jinak. Nelíbil se mi první gól Barcelony, to byla chyba rozhodčího," prohlásil Mourinho. "Nejsem překvapený, že to řekl," reagoval Vilanova.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články