Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Dal gól a na jeden nahrál. Van Kessel přesto hlásil: Nepodal jsem dobrý výkon

Praha – Na první gól nahrál, druhý sám dal a zajistil tak Slavii postup do 3. předkola Evropské ligy. Gino van Kessel, nová milionová posila Pražanů, však se svojí premiérou spokojen nebyl. "Jako tým jsme hráli velmi dobře, ale já osobně jsem nepodal dobrý výkon," řekl sebekriticky po utkání třiadvacetiletý Nizozemec, jenž však věří, že v dalších zápasech se zlepší.

Slávista Gino van Kessel střílí gól do sítě Levadie Tallinn
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Nedařilo se mi jeden na jednoho ani centry. Ale přišel jsem, abych byl užitečný, takže jsem rád za gól a asistenci. Je to tedy pro mě dobrý start, ale nikoli skvělý. Věřím, že za týden ukážu větší kvalitu," řekl reprezentant Curacaa.

Slavia první utkání ještě bez něj prohrála v Tallinnu 1:3, v odvetě už ale nasadila nejsilnější útok a bylo to vidět. "Dnes to bylo mnohem lepší a mohli jsme vyhrát i větším rozdílem, kdybych dal už něco v prvním poločase. Nebyli jsme nervózní, protože jsme věděli, že máme mnohem více kvality než soupeř a byli jsme přesvědčeni, že druhý gól dáme. Jsem rád, že jsem to byl zrovna já. Ale stejnou radost bych měl, kdyby to byl někdo jiný," prohlásila posila z Trenčína.

Ačkoli sám se sebou nebyl spokojený, vysloužil si pochvalu od trenéra Dušana Uhrina mladšího. "Gino zápas rozhodl, takže jsme spokojeni. Působil na mě dobře, jsem s ním spokojený. Bylo to jeho první utkání a nelze ho úplně hodnotit. Brzo ho chytaly křeče, na tom musíme zapracovat. Stejně tak na presinku a bránění. Jinak ale splnil na 200 procent, co jsme od něj v tomto utkání čekali," chválil Uhrin na tiskové konferenci.

Podobně se vyjadřoval i Milan Škoda, kterému Van Kessel připravil první gól. "Dal mi to před prázdnou branku, já to už jen uklízel. Udělal to výborně. Jeho bilance 1+1 hovoří sama za sebe," řekl Škoda.

Van Kessel by prý možná hrál lépe, kdyby se lépe vyspal. "Na dnešek se mi dobře nespalo. Ještě nemám postel, která by mi vyhovovala. Možná i proto mě po gólu chytaly křeče a musel jsem střídat," připustil.

Odměnou za výkon mu bylo skandování slávistických fanoušků, kterých dorazilo 15 tisíc. "Atmosféra byla úžasná. Když 15 tisíc lidí křičí vaše jméno, je to vždy skvělý pocit. A pozápasová oslava s fanoušky byla fantastická," dodal nováček ve slávistickém dresu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články