Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Čtyřicet a dost. Sevilla ukončila sérii Realu, Barcelona i Atlético zvítězily

Madrid – Deset měsíců a čtyřicet zápasů trvalo, než Real Madrid najde v soutěžním zápase přemožitele. A dlouho to vypadalo, že Zidanův skvěle hrající tým sérii protáhne i na hřišti Sevilly. Ta ale v mohutném finiši rozhodla o svém vítězství 2:1 a posunula se na druhé místo před Barcelonu, která přejela Las Palmas, čtvrté je Atlético, které porazilo Betis 1:0.

Zklamaný Cristiano Ronaldo
zdroj: Reuters autor: JON NAZCA

Real ve čtvrtečním osmifinále domácího poháru na hřišti Sevilly remizoval 3:3, a přestože v neděli diváci viděli jen tři branky, rozhodně nechybělo drama ani parádní předvedená hra. Real se prezentoval vynikajícím výkonem, který kulminoval v 67., kdy brankář Rico stáhl Carvajala a po jasném faulu proměnil nařízenou penaltu přesvědčivou střelou k levé tyči Ronaldo.

Jenže hosté náskok neudrželi. V 85. minutě si po standardní situaci vstřelil vlastní gól hlavou kapitán Realu Ramos a ve druhé minutě nastavení dokonal obrat povedenou ranou ke vzdálenější tyči střídající Jovetič. 

Real po 18 kolech vede tabulku o bod právě před Sevillou a má zápas k dobru. Úřadující mistři z Barcelony na úhlavního rivala ztrácejí z třetího místa dva body.

Barcelona přejela Las Palmas 5:0

Skóre zápasu Barcelony s Las Palmas otevřel ve 14. minutě po Gomesově přihrávce přízemní střelou Suárez. Pro portugalského reprezentanta Gomese šlo o vůbec první asistenci v dresu Barcelony, kam před sezonou přestoupil z Valencie.

V druhém poločase domácí favorit definitivně rozhodl. V 52. minutě Rafinhův centr brankář Varas pouze posunul k Messimu a argentinský kanonýr vstřelil 14. branku v sezoně. Znovu jej v čele tabulky střelců vzápětí dorovnal druhou trefou v zápase Suárez a o dvě minuty později se prosadil také poslední z útočné trojice Turan.

Deset minut před koncem zkompletoval pověstného "bůra" Vidal, jenž si připsal premiérový gól v dresu Barcelony. Las Palmas inkasovalo pět branek v La Lize poprvé od února 2002, kdy prohrálo 0:7 na hřišti Realu Madrid. 

Další čisté konto Atlétika

Argentinský záložník Gaitán přišel do Atlética v létě z Benfiky Lisabon a třetím zásahem v sezoně rozhodl o výhře nad Betisem. Svěřenci Diega Simeoneho vyhráli potřetí v řadě bez inkasované branky a v tabulce jsou čtvrtí. 

Valencie doma zdolala barcelonský Espaňol 2:1 a v La Lize zvítězila poprvé od 16. října. V tabulce sedmnáctí "Netopýři" se vzdálili na čtyři body sestupovému pásmu.

Fotbalisté San Sebastianu zvítězili v dohrávce 2:0 v Málaze a v tabulce jim patří páté místo. Na čtvrté Atlético Madrid ztrácí Real Sociedad dva body. San Sebastian rozhodl o své třetí výhře z posledních čtyř zápasů dvěma góly po přestávce. V 50. minutě otevřel skóre Iňigo Martínez a o jedenáct minut později zvýšil vedení hostů Juanmi.

Španělská fotbalová liga - 18. kolo:

Leganés - Athletic Bilbao 0:0, FC Barcelona - Las Palmas 5:0 (14. a 57. Suárez, 52. Messi, 59. Turan, 80. Vidal), La Coruňa - Villarreal 0:0, Valencie - Espaňol 2:1 (17. Montoya, 73. Mina - 85. López), Celta Vigo - Alavés 1:0 (89. Radoja), Gijón - Eibar 2:3 (9. Carmona, 58. Cases - 4. Adrián z pen., 21. Pedro León, 23. Luna), Granada - Osasuna 1:1 (69. Kravec - 12. Riera), FC Sevilla - Real Madrid 2:1 (85. vlastní Ramos, 90.+2 Jovetič - 67. Ronaldo z pen.), Atlético Madrid - Betis Sevilla 1:0 (8. Gaitán), Málaga - San Sebastian 0:2 (50. Martínez, 61. Juanmi).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články