Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Čtyři roky bez trofejí jsou pro kouče Arsenalu nejlepším obdobím

Londýn - Arsenal za poslední čtyři roky nevyhrál jedinou trofej, pro trenéra Arséna Wengera to však prý jsou nejlepší léta v čele londýnského klubu. Šedesátiletý kouč to uvedl v rozhovoru pro klubové stránky. "Přesunuli jsme se na nový stadion a držíme se v první čtyřce anglické ligy," vysvětlil francouzský trenér. "Pro mě je to nejlepší období v klubu. Bohužel jsme nevyhráli žádné trofeje, ale lidé zapomínají, že si dlouhodobě držíme vysokou výkonnost," dodal Wenger, který v Arsenalu vede i českého záložníka Tomáše Rosického.

Wenger trénuje Arsenal od roku 1996 a vyhrál s ním třikrát ligu a před třemi lety postoupil do finále Ligy mistrů. Na kontě má také čtyři triumfy v Anglickém poháru, naposledy v roce 2005, což je poslední trofej "kanonýrů".

Podle bývalého trenéra Monaka je však důležité, že klub pravidelně hraje lukrativní Ligu mistrů a je díky tomu finančně stabilní. "Postavili jsme stadion a vyděláváme peníze, aniž bychom přišli o sportovní úroveň. Také hrajeme dobře v Lize mistrů i anglické lize. Něco takového je v dnešní době velmi náročné," prohlásil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články