Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Čtvrtfinálové odvety slibují drama, rozjetý Liberec na nulu hrát nechce

Praha - Fotbalový Pohár České pošty dnes pozná první tři semifinalisty. Odvety slibují drama, protože před týdnem skončila první utkání ve třech případech remízou a jen Olomouc má k dobru jednobrankový náskok před cestou do Ostravy, na jejíž lavičce si odbude premiéru nový kouč Radoslav Látal. Poměří se také ligový lídr Sparta s obhájcem pohárového triumfu z Mladé Boleslavi (1:1) a Liberec s Teplicemi (1:1). Poslední postupující bude znám ve čtvrtek po duelu v lize tápajícího Jablonce a Českých Budějovic (0:0). Přímý přenos zápasu Liberce s Teplicemi vysílá od 15:25 ČT4 a www.sportzive.cz.

Sparťané neprožívají ideální období. V sobotním derby remizovali na hřišti Slavie a v čele ligy mají už jen jednobodový náskok před Libercem. Teď je před letenským týmem pohárová výzva, ale také Boleslav míří po úvodní remíze na Letnou s postupovými ambicemi. V mírné výhodě je Sparta, které ve středu stačí i bezbranková remíza. Na tu se však trenér Sparty Martin Hašek nechce spoléhat. "V poháru jde hlavně o postup, to je náš jasný cíl, ale chceme jít i za vítězstvím. Základem je vstoupit do utkání absolutně koncentrovaně, protože v posledních zápasech tomu tak nebylo. Dostávali jsme se do nich až v jejich průběhu, což byl problém. Navíc když šel soupeř po naší pasivitě do vedení," uvedl kouč ligového lídra.

Mladá Boleslav už v této sezoně jednou na stadionu Sparty uspěla - na konci října si odvezla jasnou výhru 3:0. "Samozřejmě nepochybujeme, že si na nás dá Sparta pozor, protože oba týmy mají stejný cíl postoupit do semifinále. Sice jsme teď prohráli v Hradci, ale už jsme to hodili za hlavu," uvedl trenér Boleslavi Miroslav Koubek.

Bezbranková remíza by k postupu mezi nejlepší čtyřku stačila také Liberci, jenž po ligové výhře nad Bohemians 1905 ztrácí na vedoucí Spartu jediný bod a proti Teplicím doma vyhlíží pátou soutěžní výhru v řadě. Trenér Slovanu Jaroslav Šilhavý očekává, že soupeř bude znovu hodně nepříjemný. "V prvním zápase se přidaly k důslednému přistupování i rychlost a dobré standardky. Odveta bude ještě hodně ošidná, na 0:0 ji hrát nemůžeme a řekl bych, že nějaké góly ještě padnou," předpokládá kouč severočeského mužstva, které minulý týden skórovalo na hřišti Teplic po sedmi letech a 805 minutách.

Neudržení náskoku nejvíce mrzelo teplického trenéra Petra Radu. "Škoda, že jsme to v prvním utkání neustáli a nechali Liberec srovnat, protože to by nám dávalo větší šanci. Jsme však v polovině souboje a jedeme do Liberce s vědomím, že jsme doma inkasovali, ale zase to nemůžeme úplně otevřít," řekl Rada.

Látala čeká po pouhých dvou dnech ostrá premiéra ve funkci trenéra Baníku Ostrava. Nástupce odvolaného Pavla Malury je rád, že může proti Sigmě začít v pohárovém utkání. "Mám nějakou vizi, jak bychom už ve středu proti Olomouci chtěli hrát. Nejprve se ale potřebuju potkat s týmem a poznat jeho psychické rozpoložení," prohlásil bývalý reprezentant, jehož mužstvo doma v posledních šesti utkáních nezvítězilo a bude dohánět ztrátu 1:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články