Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Čtvrtfinále mistrovství světa fotbalistek si zahrají také Američanky a Švédky

Světový šampionát fotbalistek dospěl do play-off. Dalšími účastnicemi čtvrtfinále se staly favorizované Američanky, které porazily Španělky 2:1, a také jejich soupeřky ze skupinové fáze Švédky po hubeném vítězství 1:0 nad Kanaďankami.

Utkání Švédsko - USA
zdroj: DPA autor: Mirko Kappes

Postup zajistily obhájkyním titulu z USA dvě penalty, které proměnila kapitánka Megan Rapinoeová. Z "bílého bodu" poprvé nezaváhala v 7. minutě, ale už o dvě minuty později ukončila Jennifer Hermosová turnajovou neprůstřelnost americké brankářky Alysse Naeherové a vyrovnala.

O výhře favoritek rozhodla druhá penalta Rapinoeové čtvrt hodiny před koncem. Na MS vyhrál zámořský celek devátý zápas za sebou a má na dosah rekordní sérii Norska, jež na šampionátech v letech 1995 a 1999 zvítězilo desetkrát v řadě. Ve Francii útočí tým Spojených států na čtvrtý titul.

Blacksteniusová poslala Švédsko dál

Jedinou úspěšnou střelkyní druhého osmifinále byla Švédka Stina Blacksteniusová, která zakončila rychlý protiútok. Kanaďanky mohly vyrovnat z penalty, ale pokus Janine Beckiové zlikvidovala zkušená brankářka Hedvig Lindahlová, jež startuje už na pátém mistrovství světa. Švédky se o místenku v semifinále utkají s Německem.

Je nám líto, video expirovalo.
Do čtvrtfinále MS postupují fotbalistky USA i Švédska

Mistrovství světa fotbalistek ve Francii - osmifinále:

USA - Španělsko 2:1 (1:1), Švédsko - Kanada 1:0 (0:0).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články