Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Čtvrté místo by pro nás bylo jak vyhrát Ligu mistrů nebo Premier League, řekl Conte

Je zvyklý získávat trofeje. Po příchodu v rozjeté sezoně do Tottenhamu ale musí své ambice Antonio Conte přece jenom mírnit. Italský kouč proto přiznává, že skončit v Premier League na čtvrtém místě by pro Spurs v současnosti bylo stejně hodnotné jako vyhrát anglickou ligu nebo Ligu mistrů. Cítí, že důležitý krůček k tomuto cíli udělali jeho svěřenci pondělní jasnou výhrou 5:0 na Evertonem.

Antonio Conte
zdroj: ČTK/AP/ autor: Ian Walton

Tottenham navázal na předchozí vítězství 4:0 v Leedsu a v neúplné tabulce mu patří sedmé místo. Na čtvrtý Arsenal ztrácí tři body, ale londýnský rival odehrál o jeden duel méně.

"Zkusíme udělat maximum a uvidíme, co se stane. Zbývá nám už jenom 12 zápasů, nehrajeme o žádnou trofej. Proto musíme všichni převzít zodpovědnost, v první řadě já," řekl Conte, který v listopadu na lavičce vystřídal odvolaného Nuna Espírita Santa.

"Nerad mluvím o ambicích v souvislosti se zajištěním účasti v Lize mistrů, protože rád hraju o tituly a trofeje, ale v této sezoně by pro nás konečné čtvrté místo bylo jako zvítězit v Champions League nebo Premier League," doplnil bývalý trenér Interu Milán, Juventusu Turín nebo italské reprezentace.

Přestože z posledních výsledků a výkonů Tottenhamu má velkou radost, už myslí na sobotní utkání na hřišti pátého Manchesteru United. "Je správné slavit, hráči odvedli fantastickou práci, ale současně nesmíme ztrácet koncentraci a začínáme myslet na sobotu. Bude to pro nás velmi důležitý zápas," prohlásil Conte.

Jeho protějšek Frank Lampard má jiné starosti, protože s Evertonem bojuje o záchranu. Od jeho lednového příchodu liverpoolský tým prohrál čtyři z pěti kol. Sedmnácté "karamelky" mají v tabulce náskok jediného budu na sestupové pásmo.

"Určité problémy tady byly už přede mnou, samy se nevyřeší přes noc. Musíme najít cestu, abychom dosáhli správných výsledků a udrželi se v Premier League," upozornil bývalý anglický reprezentant.

"Je před námi 13 zápasů, ve kterých půjde o mnoho bodů. Hodně utkání hrajeme doma, kde nám fanoušci velice pomáhají. Hráči chápou situaci. Je důležité zůstat pozitivní, ale nesmíme opakovat chyby jako proti Tottenhamu," dodal Lampard.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články