Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Čtvrtá trofej v letošním roce pro Bayern? V Superpoháru UEFA čeká Sevilla

Zkompletuje mnichovský Bayern dominanci v kalendářním roce ziskem čtvrté trofeje? V Superpoháru UEFA se jej pokusí zastavit Sevilla s brankářem Tomášem Vaclíkem. Hrát se bude v budapešťské Puskás Aréně, kde by navzdory šíření koronaviru nemělo scházet až 20 tisíc fanoušků. Přímý přenos utkání sledujte od 20:25 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Fotbalisté Bayernu se radují z gólu
zdroj: DPA autor: Frank Hoermann/SVEN SIMON

Bavorský gigant ovládl v předchozím ročníku Bundesligu, Německý pohár a Ligu mistrů, v jejímž finále zdolal Paris St. Germain 1:0. "Slyšel jsem, že Superpohár UEFA je třešničkou na dortu, když po znamenité sezoně zvednete nad hlavu další pohár. Náš cíl je jasný, chceme vyhrát. To samé platí o Seville," řekl trenér Bayernu Hans-Dieter Flick.

"Obě mužstva si odpočinula jen krátce a neměla moc času se na zápas připravit. Pokud jde o výdrž a fyzičku, doufám, že jsme nic neztratili. Je to nový začátek," dodal.

Bayern vstoupil do nového bundesligového ročníku drtivou výhrou 8:0 nad Schalke 04. V součtu všech soutěží vyhrál 22 utkání za sebou a celkově neprohrál 31 duelů v řadě. Skvělou bilancí se však pyšní i andaluský celek, jenž neprohrál v posledních 21 soutěžních zápasech. Na rozdíl od soupeře vstoupí do ligové sezony až v pondělí na hřišti Cádizu.

Oba týmy vyhrály Superpohár jen jednou. Sevilla se radovala v roce 2006 proti Barceloně a Bayern o sedm let později v Praze, kde porazil Chelsea. 

"Fakt se těším. Bayern je vážně silný soupeř, teď nasázel osm gólů Schalke. I Ligu mistrů v létě vyhrál s přehledem, takže to určitě bude zajímavá konfrontace," prohlásil Vaclík.

Český brankář se v závěru minulé sezony, kterou posunula koronavirová přestávka, zranil a konec ročníku včetně vítězného finále EL dochytal jeho týmový kolega mezi tyčemi Bono.

"Jsem připraven nastoupit, ale uvidíme, jaké plány s námi trenéři mají, protože v pondělí nám startuje liga," přemítal jednatřicetiletý gólman, jenž začátkem září odchytal za reprezentaci vítězné utkání Ligy národů na Slovensku. Po zápase musel stejně jako zbytek mužstva do izolace kvůli výskytu koronaviru u dvou členů realizačního týmu.

Evropská fotbalová unie (UEFA) otestuje v maďarské metropoli návrat diváků do hlediště. Oba kluby dostaly k dispozici po 3000 vstupenkách. Starosta města Gergely Karácsony s účastí diváků kvůli rostoucímu počtu nakažených v zemi nesouhlasí, Vaclík je však rád.

"Na zápas se těším i proto, že si poprvé od začátku března zahrajeme před alespoň nějakými příznivci. Jestli se něco nezmění, bude stadion v Budapešti zaplněn ze 30 procent. To by byla paráda." 

"Naposledy jsme hráli před plnými tribunami 7. března na Atléticu Madrid a od té doby už bylo na stadionech jen ticho. Pro fanoušky to asi nebude nic snadného, ale věřím, že za námi opravdu dorazí. Věřím, že jim na hřišti uděláme radost," dodal Vaclík, který se může stát sedmým Čechem, jenž Superpohár UEFA vyhraje.

Z trofeje se dosud radovali Pavel Nedvěd, Patrik Berger, Vladimír Šmicer, Marek Jankulovski, Radek Šírl a jako poslední v roce 2010 Tomáš Ujfaluši.

Předpokládané sestavy:

Bayern: Neuer - Hernández, Boateng, Alaba, Davies - Goretzka, Kimmich - Sané, Müller, Gnabry - Lewandowski.

Sevilla: Bono - Navas, Koundé, Carlos, Escudero - Rakitič, Fernando, Jordán - Suso, En-Nesyri, Ocampos.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články