Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

ČT: Rozhodčí Grimm byl propuštěn z vazby, podle právníka začal vypovídat

Státní zástupkyně propustila z vazby rozhodčího Tomáše Grimma, který je jedním z 20 obviněných z údajné korupce a ovlivňování výsledků zápasů druhé a třetí fotbalové ligy. Další tři vazebně stíhaní obvinění, mezi kterými je bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Roman Berbr, ve vazbě zůstávají. Informace České televize o Grimmově propuštění potvrdil jeho právní zástupce. Uvedl, že se jeho klient rozhodl vypovídat, a tím důvody vazby pominuly.

Ilustrační foto
zdroj: ČTK/AP

Kauzu údajného ovlivňování fotbalových zápasů prostřednictvím rozhodčích rozpoutal v polovině října policejní zásah na několika místech v zemi včetně pražského sídla FAČR. Kriminalisté tvrdí, že vše řídila organizovaná zločinecká skupina.

Podle médií mělo jít hlavně o utkání Vyšehradu, který v sezoně 2018/19 postoupil ze třetí do druhé ligy. Zápasy měly být ovlivňovány i za účelem sázek.

Vyšetřovatelé v kauze obvinili celkem 20 lidí, většinu z nich stíhají na svobodě. Ve vazbě skončil kromě Grimma a Berbra také sportovní ředitel Vyšehradu Roman Rogoz a bývalý ligový hráč Michal Káník.

Poslechněte si nový Fotbal fokus podcast:

Šestašedesátiletý Berbr už rezignoval na post místopředsedy FAČR a na pozice ve výkonném výboru i šéfa plzeňského krajského fotbalového svazu.

Funkce v českém fotbale opustila také Berbrova partnerka Dagmar Damková. Ta skončila na vlastní žádost i v komisi rozhodčích UEFA.

Výkonný výbor FAČR minulý týden v reakci na kauzu oznámil sedm kroků, jimiž chce český fotbal očistit. Jedním z nich bylo odvolání komise rozhodčích včetně jejího předsedy Jozefa Chovance. Zůstal jen Tomáš Bárta, který byl nominován za Ligovou fotbalovou asociaci, jež řídí profesionální soutěže.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články