Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

ČT připravila zbrusu nové Studio fotbal

Praha - Redakce sportu České televize přichystala pro fanoušky nejpopulárnějšího sportu zbrusu nové Studio fotbal. Divák u televizní obrazovky bude moci obdivovat nejen novou atraktivní grafiku pořadu Studio fotbal, ale především bude mít možnost se co nejvíce přiblížit dění na stadionu. Každý se může cítit téměř jako ten, kdo fotbalovému zápasu přihlíží přímo z tribuny.

"Nová podoba studia by měla více vyhovovat komunikaci s hosty a měla by hlavně přinést větší interakci s místem zápasu," říká sportovní komentátor David Kozohorský, který se spolu s komentátorem Pavlem Čapkem a art directorem Alanem Zárubou na projektu podílí.

Český fanoušek se má rozhodně na co těšit. "Chceme více zprostředkovat atmosféru na stadionu, proto se budeme snažit dostat s kamerou co nejblíže k hráčům, hlavně při nástupu na plochu, při úvodním losování s kapitány i při jiných příležitostech," dodává sportovní reportér a komentátor. Fanoušci budou mít také možnost volit prostřednictvím sms zpráv hráče zápasu. Po jeho skončení bude vyhlášen vítěz a vylosováni budou také někteří diváci, kteří se hlasování zúčastní.  

Ve spolupráci s Českomoravským fotbalovým svazem se dolaďují další prvky, které by měly být pro diváky atraktivní. "Uvažujeme o případném zvukovém spojení s rozhodčími. Nešlo by ale o aplikaci v průběhu přímého přenosu, ale o výběr určitých prvků, které bychom prezentovali o přestávce nebo po skončení utkání. Vše je však ještě v jednání, rozhodně nepůjde o pravidlo," upřesňuje záměry autorů projektu David Kozohorský. Aktuálnímu dění v českém fotbale se bude i nadále věnovat čtvrteční pořad s názvem Studio fotbal Extra.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články