Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

ČT odvysílá všechny kvalifikační zápasy české reprezentace

Praha - Česká televize získala vysílací práva na všechna zbývající utkání fotbalové reprezentace v kvalifikaci mistrovství Evropy 2012, přičemž práva na domácí zápasy již vlastnila. Navíc se veřejnoprávní stanici podařilo zakoupit i přenos z přípravného duelu, který sehrají svěřenci Michala Bílka 9. února v Chorvatsku. Všechny přenosy budou k vidění na ČT4.

Vleklá jednání o zakoupení vysílacích práv byla korunována úspěchem a diváci ČT4 se nyní mohou těšit na opravdové fotbalové lahůdky. Největší otazník se vznášel nad klíčovými venkovními zápasy a zejména nad střetnutím s úřadujícími mistry světa i Evropy Španěly. Díky trpělivému úsilí Redakce sportu České televize a vedení programového okruhu ČT4 nakonec uvidí čeští fotbaloví fanoušci velice atraktivní březnový duel ve Španělsku a také podzimní utkání ve Skotsku a na Litvě. ČT4 vysílá samozřejmě všechna domácí střetnutí a jako bonus i přípravný zápas v Chorvatsku.

Únorový přípravný duel by se měl uskutečnit v Pule, zato kolem dějiště utkání ve Španělsku je dál nejasno. "Španělé nám místo stále ještě neoznámili a nás to mrzí, protože je to klíčová informace pro fanoušky. Ti nás neustále bombardují dotazy, kam si mají zajistit dopravu," řekl reprezentační manažer Vladimír Šmicer.

Podle zákulisních informací se dosud zdálo, že by se mělo hrát v Madridu na stadionu Santiaga Bernabeua. Jenže největší favorit skupiny tam odehraje únorový přípravný zápas proti Kolumbii a v posledních deseti letech se ani jednou nestalo, že by Španělé sehráli dvě utkání po sobě na madridské půdě; loni v metropoli dokonce nenastoupili vůbec. Naposledy tam v soutěžním duelu porazili v březnu 2009 Turecko 1:0.

Časový harmonogram zakoupených zápasů:

9. 2. 2011 Chorvatsko - Česko (přípravné utkání)

25. 3. 2011 Španělsko - Česko (kvalifikace na ME)

3. 9. 2011 Skotsko - Česko (kvalifiikace na ME)

11. 10. 2011 Litva - Česko (kvalifikace na ME)

Hlavní zprávy

Nejčtenější články