Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

CSKA zvládlo duel s Lokomotivem a obhájilo ruský titul

Moskva – Mistrem ruské ligy se stali opět po roce fotbalisté CSKA Moskva. Lídr soutěže o svém triumfu rozhodl v posledním kole, v němž v městském derby porazil Lokomotiv 1:0 a udržel si jednobodový náskok před druhým Petrohradem, jemuž nepomohla ani vysoká výhra 4:1 na půdě Kubaně Krasnodar. CSKA ovládlo nejvyšší ruskou soutěž celkově popáté.

Slavící fotbalisté CSKA Moskva
zdroj: ČTK/ITAR-TASS/ autor: Misha Japaridze

Tým CSKA, na jehož úkor Plzeň na podzim postoupila ze základní skupiny Ligy mistrů do jarní části Evropské ligy, vyhrál domácí soutěž po skvělém závěru. Deset kol před koncem ztrácel devět bodů na vedoucí Lokomotiv, ale pak už všechny zbylé zápasy vyhrál.

"Takový scénář by žádný spisovatel napsat nedokázal. Díky za podporu všem, kdo nám věřili až do konce," uvedl šťastný kouč Leonid Sluckij, který vede mužstvo už pět let.

Výborný finiš měl po příchodu portugalského kouče Andrého Villase-Boase také Petrohrad, ale květnové ztráty bodů za remízu s Lokomotivem a kontumační porážku z nedělního nedohraného duelu s Dynamem Moskva mu přisoudily druhé místo.

CSKA, kterému patří útočník Tomáš Necid, momentálně hostující v pražské Slavii, se kvalifikoval do hlavní fáze Ligy mistrů. Petrohrad si zahraje třetí předkolo. Lokomotiv, který na jaře dlouho vedl tabulku, postoupil do Evropské ligy.

Ruská fotbalová liga – závěrečné 30. kolo:

CSKA Moskva – Lokomotiv Moskva 1:0, Kazaň – Groznyj 1:1, Kubaň Krasnodar – Petrohrad 1:4, Machačkala – Samara 0:1, Nižnij Novgorod – Jekatěrinburg 1:2, Perm – FK Krasnodar 2:2, Spartak Moskva – Dynamo Moskva 3:2, Tomsk – Rostov na Donu 3:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články