Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

CSKA strašil v Moskvě Arsenal marně. Dál jdou i Marseille, Salcburk a Atlético

Už jen čtyři týmy zůstaly ve hře o trofej v Evropské lize. Problémy měl Arsenal v Moskvě, kde po výhře 4:1 v Londýně s Petrem Čechen v brance prohrával 0:2, ale nakonec postup v klidu udržel. Lipsko po výhře 1:0 doma vedlo brzy i v Marseille, ale následnou přestřelku prohrálo 2:5 a dál jde francouzský celek. Ambice potvrdil Salcburk, který třemi góly během čtyř minut vyřídil Lazio Řím 4:1. Postoupilo i Atlético Madrid, jež po domácí výhře 2:0 podlehlo v Lisabonu Sportingu jen 0:1. 

Třetí gól Marseille v zápase s Lipskem
zdroj: ČTK/DPA autor: Jan Woitas

Arsenal se v prvním poločase spíš soustředil na defenzivu a ve 39. minutě od CSKA poprvé inkasoval. Čech sice výborně zlikvidoval hlavičku Nababkina, ale volný Čalov už z dorážky nedal bývalému reprezentantovi šanci. Londýnský tým nezvládl ani vstup do druhého poločasu. Čech vyrazil Golovinovu dělovku jen před sebe a z další dorážky ho v 50. minutě překonal Nababkin.

Anglického favorita uklidnil v 75. minutě Welbeck, který se prosadil po narážečce s Elnenym. V nastavení po samostatném úniku vyrovnal Ramsey po další přihrávce Elnenyho. Arsenal si zahraje semifinále poprvé od roku 2000, kdy se ještě soutěž jmenovala Pohár UEFA.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih zápasu CSKA Moskva - Arsenal

Atlético v Lisabonu podlehlo Sportingu 0:1, ale vzhledem k domácí výhře 2:0 jde dál. Portugalští přemožitelé Plzně z osmifinále začali mnohem aktivněji. V 11. minutě ještě Coatesovu hlavičku skvěle zneškodnil Oblak.

Slovinský brankář však ve 28. minutě vyboxoval centr jen k Monterovi, který ho pohotovou hlavičkou překonal. I po změně stran měl víc gólových šancí Sporting, ale Oblak si poradil se střelami Montera i Bruna Fernandese. Atlético postupový náskok udrželo, v tomto ročníku Evropské ligy však poprvé prohrálo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih zápasu Sporting Lisabon - Atlético Madrid

Salcburk na svém stadionu dohnal s Laziem ztrátu 2:4 a překvapivým triumfem 4:1 římský tým vyřadil. Všech pět branek padlo až ve druhém poločase. V 55. minutě otevřel skóre hostující kanonýr Immobile, ale vzápětí srovnal Dabbur. Mezi 72. a 76. minutou pak rakouský mistr nasázel zaskočenému soupeři tři góly, o které se postarali Haidara, Hwang Hi-čchan a Lainer.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih zápasu Salcburk - Lazio

Olympique Marseille doma v další dramatické odvetě přestřílel Lipsko 5:2 a přebil porážku 0:1. Německého pohárového nováčka poslal do vedení už ve druhé minutě Bruma, ale během následujících sedmi minut hráči Marseille otočili skóre po vlastním gólu Ilsankera a zásahu Sarra.

Třetí domácí branka Payeta ještě neplatila kvůli útočnému faulu, ale Thauvin se už ve 38. minutě mohl radovat. Francouzský tým na začátku druhé půle zahodil několik slibných šancí a v 55. minutě Augustin vrátil výhodu na stranu Lipska, jenže po chvilce opět zvýšil kapitán Marseille Payet. Domácí vítězství a postup ještě v nastavení zpečetil Sakai.

Odvetné zápasy čtvrtfinále fotbalové Evropské ligy:

CSKA Moskva - Arsenal FC 2:2 (1:0)
Branky:
39. Čalov, 50. Nababkin - 75. Welbeck, 90.+2 Ramsey. Rozhodčí: Zwayer (Něm.). První zápas: 1:4, postoupil Arsenal.

Sporting Lisabon - Atlético Madrid 1:0 (1:0)
Branka:
28. Montero. Rozhodčí: Mažič (Srb.) První zápas: 0:2, postoupilo Atlético.

Red Bull Salcburk - Lazio Řím 4:1 (0:0)
Branky:
56. Dabbur, 72. Haidara, 74. Hwang Hi-čchan, 76. Lainer - 55. Immobile. Rozhodčí: Skomina (Slovin.). První zápas: 2:4, postoupil Salcburk.

Olympique Marseille - RB Lipsko 5:2 (3:1)
Branky:
6. vlastní Ilsanker, 9. Sarr, 38. Thauvin, 60. Payet, 90.+4 Sakai - 2. Bruma, 55. Augustin. Rozhodčí: Kuipers (Niz.). První zápas: 0:1, postoupila Marseille.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články