Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

CSKA otočilo zápas s Plzní a vyhrálo 3:2

Petrohrad – Plzeňští fotbalisté své druhé představení v Lize mistrů nezvládli. Již po čtyřech minutách přitom šli do vedení, CSKA však ještě v prvním poločase otočilo na 2:1. Definitivní pojistku pro úřadujícího ruského mistra přinesla neuvěřitelná chyba brankáře Kozáčika, který si nezpracoval přihrávku od Řezníka a míč se dokutálel do sítě. Zaváhání slovenského brankáře opětoval jeho ruský protějšek Akinfejev při rohovém kopu Plzně, která tak srovnala na 2:3, už však bylo pozdě. Viktoria je tak po dvou prohrách a šesti inkasovaných gólech na posledním místě skupiny D.

Fotbalisté CSKA slaví gól v síti Plzně
zdroj: AP autor: Dmitry Lovetsky

Utkání, které se odehrálo kvůli špatnému moskevskému trávníku v Petrohradu, pro Plzeň začalo výborně. Už ve čtvrté minutě mohl Petržela posunout míč doprava na volného Rajtorala, místo toho se rozhodl pro střelu, kterou srazil Ignaševič právě k Rajtoralovi. Ten neváhal a z úhlu trefil odkrytou brankou, do které se nestačil vrátit brankář Akinfejev reagující na předchozí střelu.

Český mistr mohl dokonce utéct na rozdíl dvou branek, když v 16. minutě předvedl perfektně zahraný brejk. Petržela uvolnil Bakoše, který šel zleva sám na gólmana. Rozhodl se pro technické zakončení, kterým překonal Akinfejeva, ale vracející se Wernbloom nebezpečí zažehnal.

Místo toho o tři minuty později bylo srovnáno. Útočník Musa potvrdil svou rychlost, na levé straně přesprintoval obránce, našel na hranici pokutového území Tošiče a ten střelou do protipohybu nedal Kozáčikovi šanci. Přestože Plzeňští věděli, že největší nebezpečí je v rychlém přechodu CSKA do útoku, ve 29. minutě propadli. Domácí rychle zakombinovali, Tošič uvolnil Hondu a japonský hvězdný záložník chladnokrevně zakončil.

Plzeň však neskládala zbraně. Bakošovo vyrovnání však sudí kvůli předchozímu ofsajdu Petržely nemohl uznat. A těsně před poločasem hezky poslal Horváth do šance Rajtorala, kterého vychytal Akinfejev, a Kolář už nestačil dorazit.

CSKA Moskva - Viktoria Plzeň 3:2 (2:1)

Branky: 19. Tošič, 29. Honda, 79. vlastní Řezník - 4. Rajtoral, 90.+1 Bakoš. Rozhodčí: Nijhuis - Van de Ven, Schaap (všichni Niz.). ŽK: Hořava, Tecl (oba Plzeň). Diváci: 6 200.

CSKA: Akinfejev - Nababkin, A. Berezuckij, Ignaševič, Šennikov - Wernbloom, Elm (72. Milanov) - Tošič, Honda, Zuber (64. González) - Musa (88. Vitinho). Trenér: Sluckij.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Hubník, Procházka, Řezník (84. Pospíšil) - Horváth, Hořava (77. Ďuriš) - Petržela, Kolář, Kovařík (70. Tecl) - Bakoš. Trenér: Vrba. 

Druhá půle začala obrovskou šancí CSKA, ale Musa z malého vápna trefil jen tyč. To mohlo ruský tým vzápětí mrzet, když se po Petrželově akci dostal ke střele z otočky Kolář, ale z brankové čáry vykopl míč Honda. Aktivní Petržela zase pálil těsně nad. CSKA se zatáhl a pozorně bránil.

Plzeň měla územní převahu, ale do větších šancí se nedostávala, chyběl jí důraz v šestnáctce. Proto postupně na hřiště přišli ještě dva hrotoví útočníci - Tecl i Ďuriš. Domácí čekali na chybu hostů, a ta přišla v 79. minutě. Už se zdálo, že brejk soupeře obrana zažehnala a Řezník poslal malou domů, jenže brankář Kozáčik nešťastně chyboval a nechal si míč pod nohou utéct až do sítě. Plzeň se při závěrečném zoufalém náporu alespoň dočkala snížení. Akinfejev zaváhal při boxování centrovaného míče a po závaru dotlačil míč do branky Bakoš.

Ohlasy trenéra Plzně Vrby po utkání:

Plzeňský trenér Pavel Vrba (vlevo) a trenér týmu M..."Vstup se nám mimořádně vydařil. Do patnácté minuty jsme měli tři situace, kdy jsme mohli vést 2:0 nebo 3:0. Bohužel jsme je neproměnili. Pak jsme si nechali bohužel vstřelit dva góly po situacích, které jsme vytvořili my v rozehrávce. Pokud dostanete takové góly, dojde v mužstvu k útlumu. Chci ale pochválit hráče, že v druhém poločase se až do konce rvali o ten bod. Bohužel zkazili jsme si to sami a situace je teď pro nás hodně složitá."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články