Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Coutinho míří na hostování do Aston Villy. Restartuje pod Gerrardem kariéru?

Hvězdnou posilu oznámila anglická Aston Villa. Její dres bude totiž minimálně do konce ročníku oblékat záložník Philippe Coutinho. Součástí půlročního hostování z Barcelony je i opce na přestup. Devětadvacetiletý Brazilec musí ještě projít zdravotní prohlídkou a získat pracovní povolení.

Philippe Coutinho z FC Barcelona (vpravo) v akci
zdroj: ZUMA autor: Xavi Urgeles

Rodák z Ria de Janeiro se do Premier League vrací po čtyřech letech. V lednu 2018 přestoupil z Liverpoolu do Barcelony údajně za 160 milionů eur (přes 3,9 miliardy korun), což z něj činí třetího nejdražšího hráče v historii.

V katalánském velkoklubu se ale neprosadil podle očekávání a v létě 2019 odešel na roční hostování do Bayernu Mnichov, s nímž vedle Bundesligy a Německého poháru ovládl i Ligu mistrů. Bavorský celek na něj ovšem neuplatnil opci za 120 milionů eur (více než 2,9 miliardy korun) a Coutinho se vrátil do Barcelony.

O značnou část minulé sezony přišel kvůli zranění a do základní sestavy se natrvalo neprosadil ani v aktuálním ročníku. V Aston Ville se sejde s trenérem Stevenem Gerrardem, s nímž hrál v Liverpoolu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články